Niğde İl Genel Meclisi’nde yapılan 2011 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda Vali Alim Barut’un ardından söz alan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; Niğde’nin en önemli eksiklerinden birinin kültür merkezi olduğunu söyledi.

Niğde Valisi Alim Barut, Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ve Meclis Üyeleri katıldığı toplantıda, Meclis salonuna fazla yabancı olmadığını, yaklaşık on yıl boyunca bu salonda Meclis Üyesi olarak görev yaptığını dile getiren Akdoğan, “ İl Genel Meclisi yerel yönetimlerin parlamentosudur, önemli kararlar bu salonda alınır. Niğde İl Genel Meclisi 2011 yılında ilimizde başarılı çalışmalara imza attı, 2012 yılında da bu çalışmaların devamını ummaktayız”  diye konuştu.

 

KÜLTÜR MERKEZİ İHTİYACI KARŞILAMIYOR

          

Konuşmasının devamında ilimizin en önemli eksiklerinden birisinin kültür merkezi olduğunu söyleyen Akdoğan, “Mevcut kültür merkezinin kapasite olarak vatandaşın ihtiyacını karşılamadığı kanaatindeyim. Özel İdare kaynaklarını da kullanarak, yine merkezden de destek alarak belediyemizle birlikte Niğde’nin Merkezine bir kültür merkezi yapılması taraftarıyım. Yılbaşı gecesi de görüldüğü üzere yapılan programda vatandaşların birçoğu ayakta ve dışarıda kaldı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Niğde’mize büyük bir kültür merkezi yapılabileceği düşüncesindeyim” diye konuştu.

 

KAVAKLIOĞLU’NDAN DESTEK GELDİ

 

Kültür Merkezi yapılması konusunda Başkan Akdoğan’la hemfikir olduğunu belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu; “Geçtiğimiz gün ‘Mekke’nin Fethi’isimli programda da gördük ki Niğde Kültür Merkezi binası kapasite konusunda yetersiz kalmakta, yeni ve büyük bir bina konusunda elimizden gelen desteği hep birlikte vermeliyiz. Niğde’nin Merkezine büyük bir kültür merkezi yapılmalı” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim