Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir’in projelerini değerlendiren vatandaşlar Niğde’nin sorunlarının başında olan trafik sorununu çözerse Emrah Özdemir çözer. Emrah Özdemir’in bastırdığı Büyüyen Şehir Niğde kitapçığını inceledik ve Niğde’nin Trafik sorunu çözecek bir projesini gördük ve çok beğendik,  hangi projenin nereye yapılacağını gösteriyor.  Ama bazı siyasi parti belediye başkan adaylarının bastınmış olduğu kitapçığı incelediğimizde ise projeler var ama sadece isimleri yer alıyor. Hangi projenin nereye yapılacağı gösterilmediğinden inandırıcılığı yok. Proje Kitapçığına yazmış bir belediye başkan adayı Bor yoluna paralel bir yolun açılarak Selçuk Mahallesine bağlanacağı,  bu yolu nereden açıp nerede sona ereceği hiç gösterilmiyor. Vatandaşla dalga geçer gibi proje çıkartıyor ve inandırıcılığı kalmıyor. Ama Emrah Özdemir’in proje kitapçığında proje çalışmalarının daha titiz ve bilimsel çalışıldığı ayrıntılı olarak anlatılmış, Örnek Projenin nereye yapılacağı ile ilgili yer, konum, görseli ve hatta maliyet hesaplamaları dahi hazırlanmış projeler olarak görüyoruz buda bize kimin daha iyi hizmet edeceği ve kimin projelerinin gerçekçi olduğunu gösteriyor” dediler.

Ak Parti Niğde belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir’in bastırmış olduğu Büyüyen Niğde Projeleri kitapçığında yer alan projelerinden bazıları şunlardır; 

MEDAŞ Kavşağı Alt Geçit “Hızlı Akan, Kesintisiz Trafik”
Şehir trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan birisi MEDAŞ ve Derbent Kavşağı’dır. Bu iki kavşaktaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla MEDAŞ önünden başlayıp Süleyman Fethi Caddesi girişine kadar ki bölüme araç alt geçit (battı-çıktı) yapılacaktır.

Şehir içi Trafik Düzenlemesi “Hızlı Akan, Kesintisiz Trafik”
Şehrimizde trafik sıkışıklığı yaratan belirli noktalarla ilgili gerekli tedbirler acilen alınarak “akıllı sinyalizasyon” ile desteklenen akıcı bir trafik düzeninin kurulması sağlanacaktır. Dr. Sami Yağız Caddesi, Ayhan Şahenk Bulvarı ile Süleyman Fethi Caddesi’nde trafik akışı tek yönlü olarak sağlanacaktır.

İl Özel İdare Önü Katlı Kavşak “Hızlı Akan, Kesintisiz Trafik”
İl Özel İdaresi önü ile Yeni Terminal’e giden yolu kapsayan, demiryolu hemzemin geçidini de içerisine alan ve bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltıp, trafik güvenliğini artıracak olan katlı kavşak düzenlemesi yapılacaktır.

DİTAŞ Kavşağı Ve Demiryolu Üst Geçidi “Hızlı Akan, Kesintisiz Trafik”
DİTAŞ Kavşağı ile Niğde Evleri arasındaki bulvarı kesen demiryolu trafik akışını engellemektedir. Demiryolu geçidine araç üst geçidi, Eski Kayseri Yolu DİTAŞ önüne de yeni bir kavşak düzenlemesi yapılacaktır.

Gümüşler Katlı Kavşak “Hızlı Akan, Kesintisiz Trafik”
Şehrimizin önemli kavşak noktalarından birisi olan Eski Kayseri Yolu - Adana-Kayseri Çevre Yolu ile Gümüşler Yolu ve yeni yapılan Çiftlik - Tepeköy yollarını birleştiren, trafik akışını rahatlatacak katlı kavşak düzenlemesi yapılacaktır.

Ata Sanayi-Yeni Sanayi Sitesi Arası Alt Geçit “Hızlı Akan, Kesintisiz Trafik”
Ata Sanayi ile Hıdırlık Yeni Sanayi Sitesi arasında trafik akışını ve güvenli geçişi sağlamak için Kayseri-Adana çevre yolunun altından alt geçitle bağlantı sağlanacaktır.

Bor Yoluna Paralel Bulvar “Şehrin Kılcal Damarları”
Şehrimize yeni bağlantı yolları kazandırılarak ana arterdeki trafik yoğunluğunun azaltılmasının yanında zaman ve yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Derbent Mezarlığı arkasından Devlet Bahçeli Bulvarı’na ulaşacak Bor Yoluna Paralel olarak uzanan 30 metre genişliğinde yeni bulvar yapılacaktır. Bulvar, Niğde’nin gelecekte ihtiyacı olacak hafif raylı sistemin alt yapısına uygun olarak planlanmıştır.
 
 
 
Editör: TE Bilişim