AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, eşi Duygu Özdemir ve Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

İlhanlı Mahallesi Alyans Düğün Salonunda düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğine çok sayıda Kadın katıldı. Kadınların programa ilgisinden dolayı salon doldu taştı.

Emrah Özdemir; ‘’Kadınlar hayatımızın her safhasında bizlere en büyük desteği verenlerdir’’ diyerek şu açıklamalarda bulundu.

UMUDUMUZU YEŞERTEN KADINLARIMIZ
“Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, daha yaşanabilir hale getiren, insanlığın umudunu yeşerten siz çok değerli annelerimiz, kardeşlerimiz, ablalarımız Dünya Kadınlar Günü’nüzü tebrik ediyorum.

Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensuplarıyız. AK Parti Hükumetleri olarak kadınlarımızın aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Kadının ve erkeğin her şeyden önce insan oldukları gerçeğini unutarak onlara bir ırkçılık türü olan cinsiyetçilik gözlüğü ile bakanların bakış açısını değiştirmeye çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Başta siyaset, ekonomi ve eğitim olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük eksikliktir.

Kadına yönelik şiddetin azaltılması için yasalarımızı düzenledik ve önemli ölçüde önüne geçtik. Söz konusu anlayışın ve kadınlarımızın cinsiyetleri sebebiyle istismara uğramasının her zaman karşısında olacağımızı ve onların hak arayışlarında en büyük desteği vereceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.’’ Dedi.

Emrah Özdemir ve Eşi Duygu Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanları, hasta ve yakınlarına da  hediye taktim ederek Kadınlar Günü’nü kutladı.

Daha sonra Ömer Halisdemir Üniversitesi Yenilikçi İnşaat Kulübü’nün düzenlediği Baret Boyama etkinliğine, Genç Kızılay Kulübünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlar için fidan dikimi gibi birçok etkinliğe katıldılar.
 
 
Editör: TE Bilişim