Özdemir, Umut FM stüdyolarında  Ayşegül Arslan’ın sunumuyla gerçekleştirilen canlı yayında, Belediye Başkanı olursa nasıl bir Belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğini anlattı.

Kamuoyunda en çok konuşulan konulara açık yüreklilikle cevap veren Özdemir, özel hayatıyla ilgili sorulara da samimiyetle cevaplar verdi.

‘’ALIŞILMIŞIN DIŞINDA YÖNETECEĞİZ’’

Niğde’yi alışılagelmiş bir Belediye yöneticiliği dışına çıkaracağını, daha çok yeşil alanı olan, sosyal donatılarıyla insanların hava alacağı, Büyükşehir Niğde’nin temellerini atacağını anlattı.

‘’BÜYÜKŞEHİRİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ’’

Özdemir konuşmasında; ‘’Biz 5 yıl içinde Niğde’yi Büyükşehir yapacağız demiyoruz. Niğde’de 500 bin insan yaşayacakmış gibi yollar, caddeler yapmaya başlayacağız diyoruz. Niğde Anadolu’nun küçük bir şehir sözünü, ‘Anadolu’nun parlayan yıldızı’ olarak anılması için çalışmalarımızı yapacağız’’ dedi.

‘’GÖREVDEN ALINMADIM, KENDİM ARA VERMEK İSTEDİM’’

İl Başkanlığı görevinden alınmadığını, bunun muhalif kişiler tarafından çıkarılan dedikodudan ibaret olduğunu ve konunun aslını şöyle anlattı; ‘’Niğde’de 4 yıl boyunca il başkanlığı yaptım. 5 seçimde Niğde deki en yüksek oy oranına ulaştık. İlçe adaylarını belirlenme sürecinde onlarla çalışacak olan yeni il başkanlarının aktif rol alması adına 2018 yılında gerçekleştirilecek İl Kongresi öncesi  görevi Mahmut beye devrettim. Görevden alınma gibi bir olay ne olmuştur, ne de böyle bir olay gündeme bile gelmemiştir. Genel Merkez ile istişare ederek yeniden aday olmayacağımı ifade ettim ve Başkanlık görevini devrettim’’ dedi.

‘’TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK PROJELERİM HAZIR’’

Niğde’nin en büyük sorunlardan birinin trafik ve otoparkta yaşandığı sorusu üzerine; ‘’Şehir Merkezinde büyük bir yeşil alan oluşturmak istiyorum. Merkezdeki ömrünü tamamlamış kamu binalarını şehrin farklı noktalarına taşımak istiyorum. Bu sorunu çözecek projelerim var, bunu resmi olarak açıkladığımda göreceksiniz’’ dedi.

‘’142 BİN KİŞİNİN BAŞKANI OLACAĞIM’’

Niğde Belediyesinde başarılı olmak için nasıl bir ekip kuracaksınız sorusuna; ‘’ Meclis'e Belediye ile şahsi bağı ya da ticareti olan hiç kimse alınmayacak. Bu şehirde yaşayan 142 bin kişinin, yani her kesimi temsil edecek bir meclis oluşturacağız. Profesyonel Danışmanlık destekleri alacak ve işin ehli olan kişilerle şehre hizmet yapacağım’’ dedi.

31 Mart’ta Belediye Başkanı olarak seçilirseniz,  Belediye personeline ilk mesajınız ne olacak sorusuna; ‘’Adalet olacak. Bütün çalışanların içi rahat olsun. Çalışanlar hangi partili olursa olsun ben sadece liyakata bakacağım. İşini doğru ve başarılı yapmaları benim en önemli kriterlerim olacak’’ dedi.

STK’lar ile ortak hareket edeceğini, sanayi, tarım hangi alanda olursa olsun aktif iletişimde olacağını ifade eden Özdemir, muhalif partilerinde fikirlerini alarak çalışmalar yapacağını belirtti.  Şehrin kültürel faaliyetlerden payına düşeni artık alacağını, gençlere, çocuklara, kısacası toplumun her kesimine hitap eden  projeleri yaparak hayata geçireceğini anlattı.


 

Editör: TE Bilişim