Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, dün (Perşembe) akşamı Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kongre süreci hakkında özel bir görüşme yaptı.

7 Şubat 2015 günü yapılması planlanan il kongresine 2 aday resmi başvuru yapmış ve Genel Merkez’in ne karar vereceği beklenmeye başlamıştı.

Konu hakkında Başbakan Davutoğlu ile görüşen Özdemir şu açıklamalarda bulundu;

‘’Dün akşam sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile özel bir görüşme yaptık. Görüşmemizde Niğde’nin başarısını çok önemsediğini, hatta ‘beni bir Niğdeli olarak görebilirsiniz, çünkü Niğde’nin yeri bende bambaşkadır’ dediler. Niğde’yi yakından takip ettiğini ifade ettiler. Önümüzdeki seçimlerde Niğde’den 3 milletvekili desteği istiyorum. Aksaray, Nevşehir bu desteği nasıl vermişse Niğde halkının da vereceğine yürekten inanıyorum. Siz 3 milletvekili çıkarın 4.milletvekilinizde ben olayım. İl kongresine katılmayı çok arzuluyordum, lâkin yoğun program olduğu için gelemeyeceğim. Ama bunu telafi etmek istiyorum, bunun içinde en kısa zamanda Niğdeli hemşehrilerimle biraraya  geleceğim’ dediler.

İl Kongresinde tek aday olmasının Ak Parti’nin birlikteliği açısından önemli olduğunu vurguladı sayın Başbakanımız, bu yüzden adayın tek olmasını ifade ettiler. Şu ifadeyi de kullandı Başbakanımız ‘Diğer kardeşimiz Yaşar beyde siyasi tecrübesi olan biri. Onunda tecrübeleri parti için önemli, ama tek adayla gitmek Ak parti’ye yakışan bir tavır. Bu yüzden Emrah Özdemir kardeşimizin kongrede seçime tek aday olara girmesi ve güçlenerek çıkması bizim için önemli.’

2015 seçimlerinde halkımızın bize vereceği destek ve güçle çok büyük işler başaracağız. Bu yüzden Niğde halkımıza özellikle selamlarımı gönderiyor, onların desteğinin büyük olacağı inancımın tam olduğunu ifade etmek istiyorum’ dediler.

Başbakanımızın bu ifadelerinden sonra bizde Ak Parti teşkilatı olarak elimizden gelen gayretin fazlasını göstermeye çalışacağız. Yaşar Ataç ağabeyimizde her zaman bizim için değerli ve önemli bir konumdadır. Hepimiz Ak Parti’nin başarısı için buradayız. Amacımız Niğde’nin ve Türkiye’nin daha da gelişmesi ve güçlenmesidir. İl kongremizin şimdiden hayırlara vesile olmasını Rabbimizden temenni ediyorum. Bugün bu görevi bize tevdi eden sayın Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi .

 

Editör: TE Bilişim