Niğde Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir Niğde’ye başbakan tarafından müjdelenen 10 projeyi değerlendirmek ve kamuoyunu aydınlatmak ve kamuoyunda yapılan yalan yanlış açıklamaları düzeltmek ve halkı aydınlatmak amacıyla Ak parti il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

ARAŞTIRMADAN MANŞETLERE ÇIKMAK BİR SİYASİ PARTİYE YAKIŞMIYOR

Niğde Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; “ seçime girmemize son günler kala kamuoyunda yalan yanlış haberler dolanıyor, ne yazık ki yalan yanlış propagandalar yapılıyor, ilimizde siyasetin böyle olmasını istemeyiz. Bunlara izin veriliyor ve maalesef bunları da diğer siyasi partiler kullanıyorlar. Son dönemlerde mesela havalimanı. Sabah kalktığımızda bilbordlar da görüyoruz Niğde’ye havalimanı yapılmayacak diye manşet manşetlere çıkartıyorlar ve meydanlarda bunu haykırıyorlar. Bilindiği gibi sayın başbakanımız 30 Nisan Niğde ziyaretinde bütün Türkiye’nin önünde Niğde’ye yapılacak olan havalimanını açıkladı. Arkadaşları şunu demek istiyorlar, başbakanımız yalan söylüyor böyle bir şey yok neye tutunarak söylüyorlar, neye tutunarak böyle bir propaganda yapıyorlar bunu merak ediyoruz ve bunu da bize ispatlarlarsa seviniriz. Başbakanımız Niğde’ye geldiğinde sadece havalimanı değil birçok müjde vermişti ilimiz için. Başbakanımız 30 Nisanda Niğde’de tüm Türkiye’ye bunu söyledi ama ben tekrardan ulaştırma bakanımızın ağzından çıkan Niğde havalimanıyla ilgili açıklamaları ulusal yayınlarda ve gazetelerde yayınlandı. Niğde’ye havalimanı yapılmayacak diye açıklama yapan ve bilbordlardaki manşetleri neye dayanarak yaptılarsa bunu da açıklamalarını bekliyoruz. Araştırmadan manşetlere çıkmak bir siyasi partiye yakışmıyor. Meydanlarda bir şey açıklayıp söyleyeceksek araştırmamız lazım ve sözümüzün arkasında durmamız lazım. Sözümüzün arkasında duramayacağımız bir açıklamayı yapmamamız gerekiyor. Şimdiye kadar hiçbir zaman havalimanından bahsedilmedi. Sadece 30 Nisan da Sayın Başbakanımız açıkladı ondan önce kimse açıklamadı” dedi.


HAVALİMANI İÇİN 4 AYRI YER TESPİT EDİLDİ

Ak parti’de hiçbir zaman vaatte bulunulmuyor, diğer siyasi partilerin siyasi amacı farklı olduğu için boş laftan ibaret siyaset yaptıkları için bunu anlamaktan zorluk çekiyorlar diyen Özdemir; “ Biz ak parti olarak açıkladığımız şeyi yapmakla yükümlüyüz, biz iktidardan dolayı bir sorumlulukla yükümlüyüz. Diğer partilerde böyle bir sorumluluk olmadığı için bol keseden sallıyorlar. Niğde’ye yapılacak havalimanıyla ilgili sorunları olanlara her türlü resmi kanaldan ispatlarız bunu da buradan söylemek istiyorum.  Başbakanımız 30 Nisanda talimat verdi ve ertesi gün ulaştırma bakanlığı alt yapı hizmetleri genel müdürü Niğde’ye geldi ve Niğde’ye yapılacak olan havalimanı için yer çalışması yaptılar ve 4 tane alternatif yer belirlediler ve bu yerlerin fizibilite çalışmaları yapılıyor ve en kısa zamanda da yeri açıklanacak.  Daha detaylı bilgiler var ama biz bunları sonra açıklayacağız. Yine seçim vaatlerinde bulunuyor diye, biz kesinleşmemiş şeyleri açıklamak istemiyoruz. Hiçbir kimse açıklama yapamıyor ki biz iktidar olamazsak genel başkanlığı veya yereldeki arkadaşlarımız bırakırız diyemiyor. Şuanda diğer siyasi partiler palavralarla nereye kadar gidebilirsek deyip bunun peşinde koşmaya devam ediyorlar” diye konuştu.


ÜNİVERSİTEMİZ ALANINDA TIP FAKÜLTESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR
Tıp fakültesi de devamlı konuşulduğunu belirten Özdemir; “Tıp fakültesi YÖK’ten onay aldı Milli Eğitim bakanlığından onay aldı ve şuanda bakanlık kurulundan çıkıp en kısa zamanda da resmi gazetede yayınlanacak.  Bakanlar kurulundan çıkması demek şudur başbakanımız bunu açıkladığı zaman bakanlar kurulundan çıkmış demektir. İlk defe Niğde üniversitesi senatosu kararını aldı ve YÖK’te onayladı, buda ilk defa olan bir şey. İlk defa tıp fakültesi yapımı gerçekleşti ve yapı ne aşamada olduğunu resmi evrakla gösterebilecek durumdayız. Tıp fakültesiyle ilgili şuanda üniversitemiz kampus alanı içerisinde de çalışmalar yapılıyor. Binanın nereye yapılacağıyla ilgili fizibilite çalışmaları, ayrıca kampus alanının genişletme çalışmaları devam ediyor. Üniversitemiz içerisinde yapılan çalışmalar tıp fakültesiyle ilgili çalışmalardır. Yakında resmi gazetede yayınlanacak ve yerini açıklayacağız. Niğde tıp fakültesinin bölgesel bir tıp fakültesi olacağı gibi marka bir tıp fakültesi olması için çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

NİĞDE 3 HIZLI TREN HATTINA KAVUŞACAK
Ayrı 3 ayrı hızlı tren hattı olacağını belirten Özdemir; “ bilindiği gibi Niğde Kayseri arası tren hattımız var. Bu hattımızın sinyalizasyon hatları yapılıyor ve burası hızlı tren olacak. Bu hat çift hatlı olacak ve hızlı tren hattı olacak. Yüksek hızlı tren hattı olmayacak hızlı tren hattı olacak. Hızlı tren olmasındaki sebep yük taşımamız gerekiyor. İlimizin en önde gelen sektörü madencilik ve kalsit sektörüdür. Ulukışla ilçemize de lojistik merkezi kuruluyor ve en kısa zamanda da bitecektir. Buda hayal değil, vaat değil gerçekleşen bir proje. Ayrıca yüksek hızlı tren hattımız ve turizm hattımızda olacak. Antalya’dan Nevşehir’e uzanan bir yüksek hızlı tren hattımız olacak. Bir başka hat ise Yerköy, Yozgat, Kayseri Ulukışla, Adana ve oradan da Erzincan’a giden bir hat yapılacak, buda yüksek hızlı tren.  Ulukışla ilçesi bir merkez olacak.

TÜRKİYE’NİN ENERJİSİNİ NİĞDE ÜRETECEK
Enerji ihtisas bölgesi ilimiz için çok önemli bir proje diyen Ak Parti İl Başkanı Özdemir; “ enerji ihtisas bölgesi Türkiye’ye toplam üç tane kurulacak. Karaman, Konya Karapınar ve Niğde başka bir yere izin verilmedi. 27 bin dönüm arazi üzerine kurulacak. Türkiye’nin enerjisini bu üç yer üretecek. Burada minimum 2 bin kişi istihdam edilecek ve ilimize katacağı katma değer hariç. 2 bin kişiye istihdam kapısı açacak ve Türkiye’nin enerjisi bu üç yer üretecek bir dördüncüsü yok. Bununla ilgili sanayi ve ticaret bakanımız geldi ve ön protokolü de yapıldı. En son enerji bakanımızda Niğde’ye gelmişti. Bunu çalışması da şuanda bitti ve şuanda yatırımla ilgili çalışmalar yapılıyor. Oradan geçen elektrik hatları ve elektrik istasyonları uygun hale getiriliyor. Buda bir vaat değil bitmiş bir proje. Otoyolda bilindiği gibi Türkiye’de yapılacak ilk otoyol ihalesinde ilk yapılacak ihale Ankara Niğde otoyol ihalesi olacaktır. KOP eylem planı Niğde’de açıklanmıştı ve KOP’tan en büyük payı alan il Niğde idi ve bu yılda aynı oldu.

MERSİN LİMANI YERİNE ULUKIŞLA LİMANI KULLANILACAK

Liman işlemlerini Ulukışla ilçesinde yapılacak diyen Özdemir; “ liman işlerini artık mersin limanından değil Ulukışla ilçemizdeki limandan yapacağız. Kalsitçi yükünü mersin limanına götürmeyecek Ulukışla limanına götürüp burada yükleme ve gümrük işlemlerini bitirip yükünü götürecek. Buda kesinleşmiş bir proje ilerde yapılacak bir proje değil. Diğer siyasi partilerin yaptığı gibi palavra değil ve ya aslı yok yaylasında gelen palavralar değil.
 
Editör: TE Bilişim