CHP Emek Büroları illerde örgütlenme çalışmalarına devam ediyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi GürerAdana, Osmaniye, Mersin, Niğde, Aksaray illerinden sonra Karaman, Konya, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Kırşehir İllerinde de CHP İl binalarında emek örgütleri ile toplantılar yaptı. Emek Bürolarının kuruluş amacı ve yapılacak çalışmaları anlattı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “CHP olarak “Önce insan” diyoruz. Sosyal Demokrasinin evrensel değerlerine inanan bir parti olarak emeğin değer bulduğu, hakça paylaşımın olduğu, insanca hakça bir yaşamı sahipleniyoruz. Buna ermenin yolu örgütlü toplumdur. Emek büroları’ kime oy verdin’ diye sormayacak. ‘Sorunun nedir o konuda biz varız çözüm için seninleyiz’ diye yola çıktık. Tüm demokratik kitle örgütleri ile ortak olansorunları birlikte seslendirip çözümü için uğraş vermek amacı ile çalışacağız”dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,Emek Bürolarının amacınıaçıklarken ,“İşsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarını araştırma, gözlem ve kurumsal ilişki kurarak tespit edeceğiz. Sorunlara ilişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri geliştireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu alanlarla ilgili politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunacak önerileri derleyip değerlendireceğiz”dedi.

Gürer , ulusal ve uluslararası, çalışma yaşamı ile ilgili kurum, kuruluş, kişi ve örgütsüz kesimlerle ilişki kurmak, çalışmalar organize etmek, toplantılar düzenlemek, emekçilerin ve örgütlerinin Cumhuriyet Halk Partisi ile olan bağlarını güçlendirmek, çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile ilişki kurmak, var olan ilişkileri geliştirmek, ilgili kuruluşlar arasında etkin dayanışma sağlamak, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine katılmak, örgütlenmelerine katkıda bulunmak,tüm çalışanların, emeklilerin, güvencesiz çalışanların ve işsizlerin sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer genç işsizliğin arttığını, işsizlik oranında OECD üyesi ülkelerdeortalama % 6-7, AB ülkelerinde % 9.2 iken Türkiye’de oranın % 11’lere yaklaştığını söyledi. Gürer, vatandaşın borçlarının katladığını, üniversite mezunu 400 bini aşkın işsiz bulunduğunu ifade ederek, “Ülkemizde sigortalı işçilerin de sendikalaşması engellenmektedir. Sigortalı 13.038.351 işçiden1 Milyon 499 binsendikalı bulunmaktadır. Bunun da T.İ.Syapabilenlerin oranı sadece % 7 ‘dir. Sendikal örgütlenme önünde engeller kaldırılmalıdır.Rant yaratma ve yandaş sermayeyi büyütme amaçlı emek sömürü sonlandırılmalıdır. Taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözüm getirilmeli, kadroları bir an önce verilmelidir.4 B , 4 C sorunlarına derhal çözüm yaratılmalıdır. Eşit işe eşit haklar sağlanmalıdır. ”dedi.

Gürer emeklilerin de sorunlarını dile getirerek şöyle konuştu:“ Emeklikte yaşa takılanların hakları verilmelidir. Emekliler yoksulluk açlık sınırındayaşamaktadır. Emeklilerde ilaç katkı payı kaldırılmalıdır, İntibak Yasasında hak kaybına uğrayanları hakları verilmelidir. Emeklilerin aylıklarındakihesaplama yöntemlerininsürekli emeklilerin aleyhinde olması sonlandırılmalıdır. Emeklilerinsağlık ,barınmave beslenme sorunlarına çözüm üretilmelidir.”

Editör: TE Bilişim