Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı  İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri  Elektrikciler Oda Başkanı Ümit Yörükoğlu  ile Berberler Oda Başkanı Ahmet Sinan Bircan 'ı makamlarında ziyaret ederek temsilcisi oldukları odaların sorunlarını dinlediler.

 

Elektrikçiler Oda Başkanı Ümit Yörükoğlu , CHP Heyetinin odaları ile ve üyelerinin sorunları ile ilgilenmeleri ve ziyaretlerinden dolayı  memnun olduğunu belirtti.

ENERJİ ÖZELLEŞTİRMESİ YANLIŞTI.

Yörükoğlu;  Ülkemizde enerji kurumunun özelleştirilmesi ile başlayan sorunlar ülkemizde enerji kullanmakta olan tüm vatandaşlarımıza da yansımaktadır:  Bu konular sık sık dile getirilmekte kamuoyunu gündemine de düşmektedir, en basit Örneği Medaş Arızayı aradığınız zaman karşınıza sorunla hemen ilgilenebilecek bir birim çıkmamakta , telefonla arıza bilgileriniz alınıp arızanız ile ilgilenileceği yine telefon marifeti ile Medaş müşterisine bildirilmektedir, Medaş kurumunun burada bir yetkili bırakması şahıs ve kurumların karşılarında muhatap bulmaları gerektiğine inanıyoruz”  dedi,

 

İl Başkanı Erhan Adem ise ziyaret sırasında;  “Ülkemizde siyasi iktidarı 14 yıldır elinde bulunduran AKP özelleştirme konusunda hiç bir hükümetin gerçekleştirmediği kadar özelleştirme gerçekleştirmiştir, Enerji konusu da bunlardan biridir, vatandaş kullandığı enerjinin faturasındaki kesintileri yetkililer tarafından bile cevaplanamadığını da görmüşlerdir, tabi ki Medaş yetkilileri ilimizde sorunlarla ilgilenecek bir muhatap bulundurmalıdır. Bu konunun takipçisi olacağımızı sonuç alınması için gerekli çalışmaları başlatacağımızı siz sayın yöneticilerimize ve kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

 

ELEKTRİK KONULARINDA DAHA ÇOK SIKINTI ÇEKECEK GİBİYİZ

İlçe Başkanı Kamil DAVARCI İl Başkanımızın da belirttiği gibi çok değil geçen yıl Medaş uygulamaları nedeniyle Orhanlı Kasabası Kayseri Yolunu trafiğe kapatmadı mı? Ama sonuç ortada plansız ve zamansız yapılan bu özelleştirmeler yalnız Enerji konusun da yapılmadı Cumhuriyet tarihinin en fazla özelleştirmesi de bu 14 yıl içerisinde gerçekleştirildi, Belki de Özelleştirmelerden özelleştirenlerde memnun olmamışlardır. Danıştay’ın son vermiş olduğu karar da Medaş’ın aleyhine çıktı. Ülkemizde enerji konusunun TEDAŞ tarafından yapılması gerektiği Danıştay’ın  vermiş olduğu kararla kesinlik kazanırken İlimizde TEDAŞ altyapısının olmaması tüm kurumları enerji kullananları zor durumda bırakacak sıkıntılı günler yaşayacak gibiyiz. TEDAŞ ilimizde kısa zamanda alt yapısını oluşturmalıdır. Vatandaşımızın Konya da bulunan TEDAŞ a gidip sorunlarına orada çözüm aramaları da yanlış bir uygulamadır. Medaş ise enerji dağıtım ücretlerini tahsil ile görevlendirilmiştir” dedi.

BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASINA ZİYARET

Berberler ve Kuaförler Odasını da ziyaret eden CHP heyeti adına açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı; “Berberler Oda Başkanımız Sayın Ahmet Sinan Bircan'ın çalışmaları ilimizdeki meslektaşları tarafından da takdirle karşılandığını kendimiz bizzat öğrenmiş bulunuyoruz Meslektaşları adına kendisini bu çalışmalarından dolayı kutluyoruz, tarafımıza iletilecek konularının da takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. İlimizde çalışmalarını sürdüren tüm küçük esnaflarımızın SGK primlerinin son yapılan asgari ücret zammı ile yükselmesi çoğu küçük esnafımızın primlerini ödeyememe endişesini de çok iyi anlıyoruz Sayın Vekilimiz konu ile ilgili TBMM bir konuşma yapmış ve önerge de verecektir konunun İktidar tarafından da muhakkak değerlendirileceğini bekliyor sizlere ve meslek mensuplarınıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi. 


Editör: TE Bilişim