Yıllardır Melek Girmez taşınacak mı? Sorununu çözüme kavuşturan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ihale sonrası başlatılan eğlence mekanları inşaatlarında incelemelere bulundu.
Hıdırlık mevkiinde 640 metrekare parsellere yapılacak olan eğlence merkezleri tek katlı olacak ve her birinin inşaatı 240 metrekareden oluşacak. Belediye tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yapılan eğlence merkezleri kaba inşaatı tamamlanınca hak sahiplerine teslim edilecek.
İnşaatların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Uzun yıllardır Niğde Merkezde Melek Girmez diye adlandırılan bölgede özel eğlence mekânları var. Eğlence mekanlarının şehir merkezinin alış veriş yapılan bölgesinde olmasından insanlarımız rahatsızdı. Biz hem seçim öncesinde seçim sonrası yaptığımız çalışmalar sonucu ve bu özel eğlence mekânlarının sahipleriyle yaptığımız görüşme sonucu böyle bir proje geliştirdik. Bu proje çerçevesinde eğlence mekanı sahipleriyle anlaşmaya vardık. İnşaatların ihale sonrası yapımını başlattık. Niğde Belediyesi’nin arsası üzerinde 14 tane özel eğlence mekânlarının inşaatları devam ediyor. Eğlence mekanı sahipleriyle protokol yaptık. Bu protokol çerçevesinde inşaatlar tamamlandıktan sonra eğlence mekânlarını Melek Girmez dediğimiz yerden taşıyacaklar. Eğlence mekanı işletenlerde gerçekten çarşının merkezinde sıkıntılı. Bunların hepsinin farkındayız. Halkımız da sıkıntılı. Hem halkımızın rahatlaması hem de orda ki esnafımızın rahatlatılması adına özel mekan işletmecilerinin de kafalarının ağrımayacağı bir şekilde ruhsat sahibi olarak Hıdırlık mevkiinde ticaretlerini yapabilecekler. Ben bu projenin Niğde’miz açısından da önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla 10 yıldır özel eğlence mekanlarını şehrin dışına taşımak için bir çok yönetim gayret gösterdi ama bu başarılamamıştır. Bunu bizim başarmış olmamız gerçekten bizi mutlu ediyor. Bu projenin de Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu bizi ve hemşerilerimizi mutlaka mutlu ediyordur” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim