Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’na bağlı Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan bir basın açıklaması yaptı.
 
Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
Birleşik Kamu-İş konfederasyonumuz ve bağlı sendikaları, yöneticileri ve üyeleriyle beraber dün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak üzere Sıhhiye’deki alanda yerlerini almak istemişlerdir.
 
Ancak KESK ve KESK’in hedef göstermesiyle harekete geçen bazı siyasi gruplar, bu anlamlı güne gölge düşürecek bir davranışta bulunmuşlar ve korteje giriş sırasında taş ve sopalarla üyelerimize saldırmışlardır. Üç mücadele arkadaşımız yaralanarak hastaneye kaldırılırken, çok sayıda üyemiz de hafif yaralar almışlardır. Kendilerine yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Demokrasinin, birlik ve beraberliğin, emeğin savunucuları olarak çıktığımız alanlarda, kendine hedef arayan siyasi çıkar odaklarının saldırılarına bugüne kadar asla boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.
 
Tüm emekçilerin birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duygularıyla bayram havasında kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bile ayrımcılık yaparak, politik bir hesaplaşma ortamı yaratılma çabasını kabul etmemiz mümkün değildir. Üstelik yerellerde de sendikamız yöneticilerine ilişkin benzer saldırılarda ve engellemelerde bulunulması, bu saldırıların planlı olarak talimat üzerine yapıldığını ortaya koymaktadır. Ancak bu tür kışkırtmalar ve saldırılar, gerek konfederasyonumuzun gerekse sendikamızın emek hareketi içindeki kararlı ve ilkeli duruşuna asla gölge düşüremeyecektir.
 
Uğradıkları saldırı sonucu yaralanan mücadele arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bu saldırının sorumluları ve planlayıcılarının, yaptıklarının hesabını yargı karşısında vermeleri için konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
 
 

Editör: TE Bilişim