Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, öğretmen ve öğretim elemanları için zam ve tazminatlar hariç 314 TL ek ödeme istediklerini bildirdi.


Özüdoğru, yaptığı yazılı açıklamada, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladıklarını ifade etti. Eşit işe eşit ücret kararnamesinden faydalanamayan öğretmen ve öğretim elemanı için ek ödemede zam ve tazminatlar hariç olmak üzere 314 TL artış istediklerini belirten Özüdoğru, "Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 16; 2013 içinse yüzde 14 oranında yüzdelik zam, taban aylığa ise 2012 için 120; 2013 içinse 80 TL artış talep ettik. Hükümet; 2003, 2006, 2009 ve 2012’de sermayeye yönelik dört teşvik paketi yürürlüğe koymuştur. Türkiye ekonomisinin dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi olduğunu söylüyorsak, “Bu şartlarda, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz”. dedi.

 Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’ ile birlikte sendikacılıkta yeni bir döneme girildiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, “Söz konusu yasa kapsamında hükümetle yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Bu sürecin saat anlamında bile kısalığı, kamu çalışanları için büyük önem arz etmektedir. Hükümet bu konuda elini çabuk tutmalıdır. Toplam 2,5 milyon çalışana ve 1,8 milyon emekli memura hitap eden toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 1 milyon memur bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Özüdoğru “Toplu Sözleşme Yasası çıkar çıkmaz medyada, hükümetin 2012 yılı için memurlara %3+%3 gibi komik bir zam yapılacağı ile ilgili haberler çıkmıştır. Maliye kaynaklarından sızdırıldığını düşündüğümüz bu haber 2,5 milyon çalışanı ve 1,8 milyon emekliyi son derece rahatsız etmiştir. Memur zamlarına artık Bakanlar Kurulu değil Toplu Sözleşme Masası karar verecektir. Toplu Sözleşmeyi tanımayan bu tür müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu tür açıklamalara tepki göstermek ve taleplerimizin karşılanmasına yönelik eylemlilik sürecini de bu basın açıklaması ile başlatmış bulunuyoruz” dedi. 



Editör: TE Bilişim