31 Mart seçimleri öncesi Niğde’nin büyük mahalleleri arasında yer alan Efendibey Mahallesi muhtarlığına aday olan Cumali Tuncer, “muhtarlık bir çarkın dişlisi gibidir. Muhtar, mahalle sakinlerinin isteklerini ve mahallenin eksiklerini yetkili birimlere iletmekle hükümlüdür.  Fakat görülen o ki Efendibey’de bu dişli kırılmış ve görevlerini yerine getiremez olmuştur” dedi.



Son 5 yıldır Efendibey Mahallesine hiçbir yatırım yapılmadığının altını çizen tuncer; “Muhtarın görevlerini hatırlatmak isterim muhtarın görevini sekreter mi yapacak? Yoksa kendisi mi? ama ben görüyorum ki bazı muhtarlar muhtarlığı sadece ticaret olarak görüyor. Dedi.


Adaylık süresince mahalle sakinlerinin isteklerini tek tek dinlediğini ifade eden tuncer, mahallemiz sakinleri sorunlar noktasında hemfikirler. En büyük sorun bir türlü aşama kaydetmeyen kentsel dönüşümdür. Kısmet olur da muhtar olarak görevime başladım gün bu sorunu masaya yatırmak istiyorum.


Efendibey Mahlesi’nin en büyük sorunu olan kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşümde mağdur kalmış mahalle sakinlerimizin hakkını arayacağım. Ayrıca bazı bölgelerin yolları bozuk, kanalizasyon olmayan yerler var. Okul önlerinde ışıklandırma olmadığı için öğrenci ve veliler mağdur. Hedefimiz bunların takipçisi olmak diye konuştu.



 

Editör: TE Bilişim