Efendibey kentsel dönüşüm projesinde yapım ihalesi için start verildi

 

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit’in katılımıyla önceki gün Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında Efendibey Gelişim ve Yenileme Projesinin inşaat yapım ihale talimatının da verildiği bir toplantı gerçekleşti. Toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, sağlıklı konutlar, sağlıklı kentler temel hedefiyle ülkemizin kanayan yarası olan çarpık kentleşmeye karşı kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını belirtti.

 

664 adet konutun inşaatı ihale ediliyor

Niğde Belediyesi ve Başbakanlık TOKİ Başkanlığı arasında imzalanan protokole göre 3 adada gerçekleşecek 18 blok apartman inşaatının yapım ihalesine start verilmiş oldu. Konut tipleri detayları ise şu şekilde: 75 metrelik 64 adet, 90 metrelik 64 adet, 110 metrelik 284 adet, 125 metrelik 108 adet, 135 metrelik 108 adet. Buna göre onayı verilen toplam 664 adet konutun 1. Etap ihale çalışması başlatıldı. Önümüzdeki günlerde ihale tarihi belirlenecek ve Efendibey Gelişim ve Yenileme Projesinde inşaat yapım süreci başlamış olacak.

 

Kavaklıoğlu: “Efendibey gelecek projemiz”

Toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Niğde’nin geleceğinde son derece önemli bir rol üstlenecek Efendibey Kentsel Dönüşüm Gelişim ve Yenileme Projesi ile mevcut bölgede kentsel yaşam standardının artacağını ve gelecek nesle modern bir yerleşim birimi bırakılacağını belirtti. Kavaklıoğlu ülkemizin kanayan yarası olan çarpık kentleşmeye Hükümet olarak kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını ve sağlıklı konutlar, sağlıklı kentler temel hedefinde ilerlendiğini belirtti.

 

 

AK Parti döneminde belediyelerin sadece yol yapan, alt yapı inşa eden, park yapan kurumlar olarak kalmadığını vurgulayan Kavaklıoğlu, eğitim, spor, yoksul kesime yardım, sosyal hayatı zenginleştiren projeler konusunda oldukça etkili uygulamalara imza atıldığını belirtti. Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünen belediyecilikle de öne çıkıldığının altını çizen AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin de bu yönde bir proje olduğunu ve vatandaşların mağdur edilmeden ev sahibi yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim