Efendibey Mahallesinde bulunan ve Niğde'nin yıllardır çöplerinin döküldüğü alan kapatılarak rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı. Çöpler Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın girişimleriyle yapılan Katı Atık Düzenli Depolama tesisine dökülüyor.


İnsan ve Çevre Sağlığı İçin Vahşi Depolamaya Son Verdik


Efendibey Mahallesi başta olmak üzere tüm Niğde için önemli bir hizmet olan Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin önemli bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İnsanımızı, Niğde'mizi ilgilendiren bir konu Katı Atık Düzenli Depolama tesisi.  340 bin nüfuslu Niğde'mizin Niğde'de yaşayan insanımızın ihtiyacına 23 yıl cevap verebilecek bir Katı Atık Düzenli Depolama tesisi. Bu şekilde planlandı, yapıldı ve tamamlandı.  3 ay önce Katı Atık Düzenli Depolama tesisimizi hizmete açtık. 3 aydır çöplerimiz tesisimizde toplanıyor. Diğer taraftan Efendibey Mahallesinin hemen Niğde evlerinin üst tarafında bulunan vahşi depolama çöp alanını kapattık. Düzenleme çalışması yaparak, filtre takarak gaz sıkışmasını ileride herhangi bir sıkıntıya meydan vermemesi ile ilgili şu anda çalışmamız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte başta Efendibey Mahallemiz olmak üzere Niğde'nin tamamıyla ilgili çöplüğün dumanları, çöp kokusu, çöplerin ürettiği sinekler ve haşereler bundan sonra olmayacak" şeklinde konuştu.


Niğde'miz Marka Şehir Olma Yolunda Hızlı Adımlarla İlerliyor


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'miz her zaman belirttiğimiz gibi marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Bunlar durduk yere olan hizmetler değil. Bu gün baktığımız zaman uzun bir uğraşın sonucu meydana getirilmiş bir Katı Atık Düzenli Depolama tesisi. Tesisimizin Niğde'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Niğde'mize, marka şehir olma noktasında önemli projeleri, hayati önem taşıyan projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde teknik personelimizle yaptığımız çalışmalar sonucu Niğde'mizin insanının talepte bulunduğu 36 tane ayrı projeyi önümüzdeki dönemde gerçekleştirerek Niğde'mizin güzelleşmesi noktasında, gelişmesi noktasında, daha yaşanabilir bir şehir noktasında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde aralıksız sürdüreceğiz" dedi.



Editör: TE Bilişim