Ecemiş ve Akkaya, Cumhurbaşkanının özel gündeminde olacak.


20 Ocak’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti geride kalırken akıllarda güzel diyaloglar, sıcak ve samimi görüntüler ve soğuk havaya rağmen vatandaşların Gül’e gösterdiği yoğun ilgi ve sevgi gösterileri kaldı. AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Niğde ziyaretlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ve Niğde’nin öncelikleri konusunda Cumhurbaşkanıyla istişareler yapma fırsatı bulduklarını söyledi.

Kavaklıoğlu: Yakın temas sürecek

Vekiller, ziyareti Niğde’nin beklentileri ve sorunlarını iletmek için fırsata dönüştürdü ve özellikle iki konu üzerinde durdular. Bunlar Ecemiş suyunun Niğde’ye getirilmesi ve Akkaya sorunu konusunda katkılar sağlanması. Kavaklıoğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e özellikle Çamardı ilçesindeki Ecemiş suyunun Niğde’ye getirilerek içme suyu sorununda önemli bir adım atılacağını ilettiklerini ve bunu kendisinin takip edeceğini belirtti.

 

 Bunun yanı sıra Akkaya Barajı sorununu da görüştüklerini belirten Kavaklıoğlu, Akkaya konusunda devam eden çalışmalara Sayın Cumhurbaşkanı’nın da katkı sağlayacağını vurguladı. Kavaklıoğlu, ziyaretinden ardından Sayın Cumhurbaşkanının vakıf olduğu sorun ve beklentiler konusunda Cumhurbaşkanlığı bürokratlarıyla yakın temasın süreceği ve Niğde’ye önemli kazanımlar sağlanması yönünde adımlar atılacağı bilgisini verdi.


Vekillerin bir arada olmasından memnun kaldı

Alpaslan Kavaklıoğlu, açıklamasını Gül’e sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar başta olmak üzere Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi, Calmio, Garnizon Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Bor Belediyesi, Niğde Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini sundu. Kavaklıoğlu, Gül’ün Niğdelileri hemşerileri olarak nitelemesinin öneminin altını çizdi.

 

Ziyaretler ve vatandaş buluşmalarında Niğdelilerin gösterdiği ilgiden oldukça memnun kalan Cumhurbaşkanı Gül ise özellikle Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak’ın bir arada olmasından duyduğu memnuniyetleri dile getirdi. Niğde’nin sorunlarının iletilmesi konusunda milletvekilleriyle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Gül, sorunları ve kendisine iletilen konuları takip edecek. 

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN NİĞDE ZİYARETİ İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR VE VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN...











Editör: TE Bilişim