Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ecemiş Suyunun Niğde için önemine bir kez daha değinerek, Ecemiş suyunun Niğde’ye getirilmesi konusunda Belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bilgi verdi. 



Belediye çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Çok önemli bir yatırım olan Düzenli Katı Atık Depolama tesisini Niğde’ye kazandıran Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Niğde de bazı programlara katılan ve incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından, Niğde Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan bilgi aldı.  


Belediye hizmetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan, Ecemiş Suyunun Niğde’ye içme suyu olarak getirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan da destek istedi.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;  “Belediye olarak 4 yıldır önemli çalışmaların altına imza attık. Ak Parti belediyeciliğinin farkını Niğde de Niğdelilere yaşattık. 15 milyon lira ile devraldığımız belediye bütçesini 70 milyona çıkarttık. Dolayısı ile bunu da başarının bir anahtarı olduğunu ortaya koyduk.  Çevre işlerinin Sayın Bakanımıza bağlı olduğu dönemde katı Atık Tesislerinin temeli hep beraber attık. Tesisimiz bitti. Kesin kabulü yapıldı şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan işletme lisansı ile ilgili süreci bekliyoruz. Müracaatımızı yaptık evraklarımızı tamamladık. Ben katkılarınızdan dolayı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Orman ve Su işleri Bakanlığı’na Türkiye’nin iki önemli hususu olan ormanlarımız ve sularımızla ilgili konular bağlı. Biz de Niğde Belediyesi olarak ve Niğdeliler olarak bu hususun altını da özellikle çizmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Daha öncede bahsettiğimiz gibi, Çamardı ilçemiz de bir Ecemiş çayı var, bu Ecemiş suyunun Niğde’mize içme ve kullanma suyu olarak getirilmesi noktasında Sayın Bakanımızın da desteğinizi bekliyoruz. Biz her platform da Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza bu projemizi dile getirmeye devam ediyoruz. Biz Niğde Belediyesi olarak her ay 500 bin lira su kuyuları için elektrik parası ödemekteyiz. 48 tane içme kuyusu çalıştırıyoruz. Bu bakımdan Sayın Bakanımızdan da Ecemiş Suyunun Niğde’ye getirilmesi için destek istiyoruz ” şeklinde konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın isteği üzerine 5 Bin ıhlamur fidanını Niğde Belediyesine verdiklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “4 koldan Niğde’ye hizmet ediyoruz. 2012-2013 yılları Niğde için yatırımlarda hamle seneleridir. 26 müjde ile Niğde’mize yatırımlarımız devam etmektedir. Daha önce de Niğde’ye geldik. Belediyemizle ilgili meseleleri hep görüştük. Gerek Niğde Belediyemize gerek diğer belediyelere de hakikaten her türlü desteği veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Tabi burada belediyemiz hakikaten son zamanlarda çok büyük bir hamle yapmaya başladı. Zaten görüyorsunuz  Belediyenin bütçesi de önemli miktarda artmış. Niğde Belediyesinin içme suyu kuyularından dolayı elektrik masrafları var. Hakikaten ayda 500 bin TL ödemesi gerçekten önemli bir rakam. Niğde Belediyemize kazandırdığımız arsenik arıtma tesisi ile kaliteli su verme meselesini çözmüş olduk. Ecemiş suyu ile ilgili ben ciddi bir şekilde inceleme yaptırdım. Ecemiş suyuyla ilgili çalışmayı bakalım inceleyelim.


Diğer yandan, Belediye Başkanımız çok güzel bir proje yaptı ve temelini de beraber attık, oda bitti. Bu proje Düzenli Katı Atık Depolama Tesisleridir. Akaya barajındaki çalışmalarımızı aynı Haliç’teki temizleme sistemini uygulayarak temizliyoruz. Bu çalışmayı yıl sonuna kadar bitireceğiz ve çevresini de ağaçlandıracağız” dedi.

 

Niğde Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Niğde’de 51 bin ıhlamur fidanının dikimi kampanyasının gerçekleştiğini belirten Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu; “Her ilde bir ağacı o ilin sembol ağacı haline getirdik. Niğde’nin sembol ağacını da ıhlamur ağacı olarak belirledik. Sayın Belediye Başkanımız Niğde’ye ıhlamur ağacı yakışır dediler. Bizde Niğde’nin plakasına uygun 51 Bin ıhlamur ağacını Niğde’de toprakla buluşturacağız” dedi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Belediye ziyareti anısına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, halı ve Niğde Belediye Spor atkısı hediye etti.

 

Belediye Başkanlığı ziyareti ardından Akkaya Baraj sahasında temizlik çalışmalarını inceleyen Bakan Eroğlu fidan dikim törenine de katıldı. Niğde için 51 Bin Ihlamur fidanı kapsamında belirlenen alanda cam ve ıhlamur fidanı dikildi. Niğde genelinde dikilecek 51 Bin Ihlamur fidanının ilkini Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte dikti.




Editör: TE Bilişim