Niğde’nin sorunlarını iyi tespit etmek için vatandaşla konuşan Av. Alkan, köy ve kasabaları da tek tek dolaşıyor.
 
Gittiği her yerde sevgiyle karşılanan Av. Alkan, il merkezinden sonra ilçeler, kasaba ve köyleri de gezmeye başladı. Her gittiği yerden aldığı bilgileri değerlendiriyor ve Niğde’nin en ücra köşesine kadar ulaşmaya çalışıyor.

Ziyaret ve gezilerinde neden aday olduğunu açıklayan Av. Alkan, “Öncelikle, Ak Parti gücünü halktan ve Hak’tan almaktadır. Anayasada ifadesini bulan gerçek demokrasiyi; yani halkın iktidarını hâkim kılmaya çalıştığı için, çetelerden ve yolsuzluklardan arındırılmış, sosyal bir hukuk devleti anlayışını hakim kılmak için mücadele eden bir parti olduğu için Ak Partiden aday oldum. Ülkede düşünce, İnanç ve ifade özgürlüğünü savunan ve Anadolu insanı için çalışan, gayret eden bir parti olması sebebi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tercih ettim. Dürüst ve ilkeli siyaseti izlediği için Ak Parti ve Sayın Genel Başkanımız her zaman halkın kalbinde yerini bulmuştur. Ben de bu değerleri benimsemiş ve bu değerleri memleketim olan Niğde’de uygulamak için, hizmet çıtasını daha yükseğe çıkararak, ülkeme ve hemşerilerime hizmet etmek istediğim için Ak Partiyi tercih ettim.” Dedi.

Lise yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ile birlikte okuduklarına dikkat çeken Alkan, “Sayın başbakanımızın oğulları ile ortaokul ve liseyi beraberce okuduk. Bu nedenle sayın genel başkanımızın kendilerinin okulumuza karşı bir veli olarak da ayrıca teveccühü vardı. Zaman zaman okulumuza gelir ziyaret ederdi. Kendilerinden her konuda son derece istifade etmişimdir. Ta o yıllarda örnek aldığım bir lider modeli idi Sayın Başbakan. Çalışkan, dürüst, herkesi kucaklayan, herkes tarafından sevilen birisinin yanında siyaset yapmak diğer adaylar kadar benim için de ayrıca bir şereftir.” Diye konuştu.
Niğde için yapmayı planladığı projelerini tek tek sıralayan Alkan, “Niğde önceden Bakan çıkartan bir memleketti. Neden şimdi çıkartamıyor? Biz istiyoruz ki artık Niğde’den bakan çıkmalı. Bakan düzeyinde hükümette temsil edilmeliyiz. Çünkü Niğde’ye yapılacak çok hizmet var. Bu manada partimizin ve halkımızın vekil olarak görmek istediği kişilerin genç, dürüst, seviyeli, mütevazi, aktif ve donanımlı olması Niğde’nin kazanımlarla dolu bir 4 yılı hatta 40 yılı olacaktır. Bu seçimlerin ilimiz, ülkemiz ve hepimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Her aday benim kardeşimdir, her kardeşimin en az benim kadar bu işe layık olduğuna inanıyorum. Ben partimin bir neferiyim, geçmişte olduğum gibi; her zaman ve her kademede çalışmaya hazırım. Her şey Niğde’mizin ve hemşerilerimizin refah ve huzuru için, daha yaşanabilir bir kent olması için olsun inşallah.” Şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim