CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde İlinde kasaba ve köy sorunlarının çözümü için çalışmalarına devam ediyor. Gürer’in gündeme getirdiği sorunlar bakanlıklar tarafından takibe alınıyor. Bazı sorunların çözümü yönünde de çalışmalarda bulunuluyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Dündarlı Kasabası sorunlarını da TBMM konuşmasında dile getirdi. Gürer Dündarlı Kasabasının göç verdiğini, muhalefet belediyelerine hükümetin yeterli destek vermediğini söyledi ve Dündarlı Kasabasında imamsız ve müezzinsiz kalan cami olduğunu da ifade etti.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu: “Niğde Merkez Dündarlı Kasabasının 2014 yılında nüfusu 3.500'ken günümüzde 2.800'e kadar geriledi. Tarihî dokusu ve doğasıyla zengin olan Dündarlı, geçimini tarımla yapan bir beldemizdir. Üretilen ürünlerin değer bulmaması üzerine özellikle gençler bölgeden gidiyorlar. Doğal olarak, bölgeden göç belediyelerin de gelirlerini önemli ölçüde düşürüyor. Dündarlı Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde koltuğunu tamir ettiremediği için plastik koltukta hizmet vermeye başladı. Muhalefet belediyelerine ne yazık ki Hükûmet gerekli desteği sağlayamıyor. Ayrıca, Dündarlı'da camiye bir yıldır imam atanmadığı gibi müezzin de gidince cami cemaati hocasız da kaldı. Dündarlı Niğde'nin gelişmiş önemli kasabalarından biriyken ne yazık ki diğer köylerdeki gibi göç veren, sorunları artan bir konumda. Hükûmetin konuya eğilmesini diliyorum.” 



 
Editör: TE Bilişim