Niğde merkeze bağlı Dündarlı Kasabasında, belediyenin MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı 12 gündür vatandaş susuzlukla pençeleşiyor. Geçtiğimiz cumartesi günü kasabayı ziyaret eden CHP Milletvekili Doğan Şafak konuyu yerinde inceleyerek vatandaşlarla görüştü.

 

Orhanlı, Edikli, Gölcük, Ağaçyaşar, Kömürcü derken şimdi de Dündarlı kasabası Medaş’a ödenmeyen elektrik borçları yüzünden susuz kaldı. Kasaba sakinleri ise tek suçlu olarak belediye başkanını işaret etti.

 

YİNE ELEKTRİK, YİNE MEDAŞ…

 

Geçtiğimiz cumartesi günü Dündarlı kasabasına giderek vatandaşlarla birebir konuyu değerlendiren CHP Niğde milletvekili Doğan Şafak;  Dündarlının suyunun kesilmesi konusunda meclise 6 gün önce önerge verdim. Enerji bakanına ve başbakan’a yaklaşık 5 bin nüfuslu Dündarlı kasabasının suyunun tamamen kesik olduğunu yakın zaman içerisinde ise salgın hastalıkların başlayacağını çocukların okulda su kullanamadığını, insanların içme suyu bulamadığı konusunda önerge verdim.

2013 yılına girmemize birkaç ay kala 4 bin 500 nüfuslu bir kasabanın içme suyu dahi bulamadığını üzerine basa basa kendilerine anlattım. Bakanın verdiği cevap ise “En kısa sürede ilgileneceğiz Ancak eğer Medaş’a borçları var ise bu konuda çok bir şey yapılamaz” oldu.  

 

ŞAFAK’TAN VEKİLLERE VE BAŞKAN’A İSTİFA TAVSİYESİ

Ben buradan Dündarlı kasabasından 1500 oy alan AKP milletvekillerine sormak istiyorum. Yazık değimli bu vatandaşlara?  Neden bu kadar çabuk havlu attınız?

Şu kasabaya giremiyorsunuz. Yazık değimli 10 gündür su bulamayan kasaba sakinlerine? Hükümetin milletvekili olarak gelip bu vatandaşların derdine neden çare aramıyor, çözüm üretmiyorsunuz?

Eğer bunu yapamıyorsan o koltuğu bırakacaksın. 10 gündür 5 bin kişiyi susuz bırakıyorsan, o milletvekilliğinde bırakacaksın, o belediye başkanlığını da bırakacaksın.

 

O milletvekillerine sesleniyorum bir kez dahi olsa buraya gelmeniz gerekmez miydi?  Her şey oyu alıncaya kadar olmamalı, Önemli olan oyu aldıktan sonrada hizmet edebilmektir. Koskoca kasabanın trafosu sökülüyor kimsenin umurunda değil.

Bizler için siyaset önemli olmamalı, biz muhalefet olarak “ bırakalım nasılsa hükümet AKP, ne halleri varsa görsünler. Demedik bunu demek vicdanlara sığmaz.  Bizim görevimiz bu gün kan ağlayan Dündarlıya nasıl bir çözüm getirebilirim olmalıdır.

 

 

Milletvekilinin Konuşmanın ardından kasaba içerisinde iç suyu dolduran vatandaşlardan Halil İbrahim Seyfi ise yaklaşık 10 gündür suyumuz akmıyor. Belediye Medaş’a elektrik borcunu vermediğinden dolayı Medaş ta geldi trafosunu söktü gitti diye konuştu.

 

“KAZANIRSAM SU PARASI ALMAYACAĞIM”

Bir başka kasaba sakini Mehmet Seyfi; “Seçim zamanı belediye başkanımız vatandaşlara eğer seçimi kazanırsam kimseden su parası tahsilâtı yapılmayacak dedi. Bu söz üzerine ise vatandaş belediyeye su faturalarını yatırmadı. Belediye ise su parasını tahsil etmeyince Medaş’a olan su parasını veremedi ve son durum vatandaş 10 gündür su bulamıyor” diye konuştu.

Sadık Tetik ise;  “Buradan Ak partili vekillere sesleniyorum marifet, buralara seçim zamanı gelmekte değil, marifet o koltuğa oturduktan sonrada buralara gelerek vatandaşın sorunlarını dinlemek ve çözü getirmektir” dedi.

 “Masa başından ülke yönetilmez” diyen Ali İlhan ise “Burada milletin haline baksınlar kış geliyor. Bu vatandaş su bulamadan nasıl yaşayacak köyün ortasından geçen çaydan su temin ediyoruz ama nereye kadar? “Dökme suyla değirmen dönmez” dedi.


 













Editör: TE Bilişim