Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ata sanayi esnafı ile bir araya geldi.



Niğde Ata sanayi Belediye sosyal tesisinde Ata Sanayi Sitesi Başkanlığı tarafından Cuma namazı sonrası düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ata Sanayi ve bölgesinde 5 yılda yapılan projeleri anlattı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a programda AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez ilçe Başkanı Ömer Kılıç'ta eşlik etti.

Ata Sanayi Sitesi Yönetiminden Belediye Başkanı Akdoğan'a Teşekkür

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ata Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Karaaslan; "Yapmış olduğumuz bu etkinlik bundan sonraki yapacağımız etkinlikler için bir başlangıç. Bundan sonra bu tür toplantılarımızı sık sık düzenleyeceğiz. Hep birlikte ata sanayimiz için çalışarak daha iyi yerlere getireceğiz. Düzenlemiş olduğumuz ilk etkinliğimize Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'ı da davet ettik. Sağ olsunlar bizi kırmayarak bizlerle bir arada oldular. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'ın bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine sanayi esnafımız ve yönetimim adına teşekkür ediyorum. Ata Sanayi içerisinde Niğde Belediye Başkanlığımız tarafından yaptırılan sosyal tesis, Belediye Başkanlığımız tarafından Ata Sanayi Sitesi Başkanlığımızın kullanımına verildi. Diğer yandan Belediye Başkanımız seçimlerden önce söz verdiği gibi Ata Sanayi çevresinin tel örgü ve çevre duvarı yapımını sağladı. Bu çalışmalar için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Site yönetimimizin daveti üzerine sanayi esnafımızla bir araya geldik. Sanayi esnafımızın kaynaşması bir araya gelmesi dertleşmesi adına böyle yemekli bir program düzenledikleri için site yönetimimize girişimlerinden ve gayretlerinden dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ata Sanayi Sosyal Tesisini Sanayi Esnafımıza Tahsis Ettik

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sanayimizde yapımını gerçekleştirdiğimiz Belediye sosyal tesisimizi sanayi esnafımıza kullanması için ücretsiz olarak verdik. Bundan sonra bu tesisimiz sanayi esnafımıza hizmet verecek. Sosyal tesisimizde her türlü etkinliği yapabilir, düğün şölen ve her türlü etkinliğinizde kullanabilirsiniz. Sosyal tesisimizin sanayi esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ata sanayi Bölgesini Güvenlik Çemberine Aldık

Belediye Başkanı Akdoğan; "Bulunduğumuz bölge yani ata sanayimiz bulunduğu konum itibariyle şehrin dışında göründüğünden dolayı zaman zaman buradaki esnafımızın hırsızlıklardan dolayı şikayetleri vardı. Biz 2009 seçimlerinde 'Sanayimize duvar yapılsın ve bu duvarın maliyetini belediye ve sanayi esnafı ortak karşılasın' şeklinde bir sözümüz vardı. Daha sonra sanayi esnaflarımızla görüşmelerimiz sonucu katkıda bulunabilecek arkadaşlarımızın yanı sıra katkıda bulunamayacak arkadaşlarımızın da olduğunu gördük. Bu durum karşısında kimseyi zorlamadık. Dedik ki 'sonuçta memleketimizin insanları, Niğde'mize hizmet ediyorlar. Zor şartlar altında hizmet ediyorlar' ve ata sanayimizin çevresinin duvarla ve tel örgüyle çevirdik. Bu hizmetin tamamını Niğde Belediyesi olarak ücretsiz yaptık ve esnafımızdan hiç bir ücret talep etmedik. Sanayi giriş kapılarımızın da yapımını Niğde Belediyesi olarak üstlendik. Önümüzdeki günler içerisinde ihalesi yapılarak çalışmalar başlatılacak. Sanayimizin kapılarının yapılmasını da sağladıktan sonra sanayimizi güvenlik altına almış oluruz. Dün olduğu gibi bu günde insanımızın yanındayız. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimizin, esnafımızın her türlü sorunu bizim sorunumuz" şeklinde konuştu.

Ata Sanayinin Kanalizasyon Sorununu Ortadan Kaldırdık

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ata sanayimizin kanalizasyon sorunu vardı. Yıllardır bu sorun, bu şekilde sürdü. Ata sanayimizin kanalizasyon sorununu bizim dönemimizde ortadan kaldırdık. Meyve suyu fabrikalarının yoğun çalıştığı dönemlerde özellikle elma bozma zamanlarında ata sanayide bulunan kanalizasyon şebekesi sorun yaşıyordu. Dükkanlarımız yollarımız berbat oluyordu. Bizim dönemimizde bu sorunu ortadan kaldırdık. Ata sanayi bölgemize ayrı bir kanalizasyon hattı çekerek bu sorunu da ortadan kaldırdık" dedi.

Eski Kayseri Caddesini Yenileyerek Asfaltladık

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "DİTAŞ kavşağından Gümüşler kavşağına kadar yani ata sanayimizin önünden geçen yolun geçen yaz yapımını tamamladık. Rahman camimizin yanından da bir kavşak düzenlemesi yaparak ata sanayiye ulaşımı kolaylaştırdık. Yapmış olduğumuz hizmetler bireysel olarak düşündüğümüzde sanayi esnafımıza verdiğimiz önemi ve değeri gösteriyor" şeklinde konuştu.

Yeni Dönemde Yeni Sanayi Sitesi Yapacağız

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yeni dönemde ata sanayi bölgemizin üst kısmında bulunan Niğde Belediyesi fidanlığının yerine sanayi sitesi kurarak dükkanı olmayan kardeşlerimizi, hem dükkan sahibi yapacağız, hem de sanayi bölgemizi güçlendirmiş olacağız. Yapacağımız yeni sanayi sitesi ile ata sanayimiz arasına alt geçit yaparak bağlantılı bir şekilde çalışmasını sağlayacağız. Yapmış olduğumuz bu alt geçit ile zahire pazarına, hayvan pazarına, mezbahaya ve yeni yapacağımız kamyon garajına, galericiler sitesine geçiş sağlamış olacağız. Üst yolu kullanmadan trafiğe maruz kalmadan bu alt geçidi kullanarak rahatlıkla sanayimizde işi olan vatandaşlarımız ve esnaflarımız işlerini halledebilecekler" dedi.

Kamyon Garajı Projemiz Hazır

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hıdırlık mevkiinde bulunan Zahire Pazarımızın yanına Kamyon Garajı yapılmasını sağlayacağız. Projemiz tamamlandı. 30 dönümlük bir arazi üzerine Kamyon Garajı yapacağız ve şehir merkezindeki kamyonlarımızı ve nakliyecilerimizi Kamyon Garajımıza taşımış olacağız. Bu noktada Şoförler Odamızla mutabakat sağlandı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 200 bin TL bedelle Kamyon Garajı projemizi Hıdırlık bölgesine yapacağız. Ata sanayi bölgemiz bundan sonraki süreçte daha hızlı ve aktif bir şekilde gelişecek" şeklinde konuştu.

Niğde'de Ulaşım Kolaylaşıyor

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ulaşımda yeni yaptığımız çalışma ile Mart ayının 15'inden sonra başlayacak olan güzergahlarımızın içerisinde ata sanayi ve galericiler sitesini de koyduk. Mart ayının 15'inden sonra şehir içi taşımacılığı yapan otobüslerimiz ata sanayimizden ve bu gölgedeki sitelerimizden en az yarım saatte bir geçecek" dedi.

Ata Sanayi Esnafından Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a Teşekkür

Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür eden sanayi esnafları; "Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Hizmetlerinden çok memnunuz. Çalışmalarının devamını diliyoruz. Ata sanayimizin çevre duvarını yaparak güvenliğimizin sağlanması adına önemli bir hizmeti bizlere sunan Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ata sanayi sosyal tesisini sanayi esnaflarına ücretsiz olarak verdiği için de çok teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda olduğunu hissettik. Bundan sonraki dönemde de Sayın Faruk Akdoğan'ı Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz" şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim