Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan gönüllüleri Niğde Grand Otelde bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.



 
Platform adına basın açıklamasını DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar yaptı.
 
Erdoğan gönüllüleri platformuna destek amacıyla; DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş'ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ve gönüllü vatandaşlar katıldı.
 
Bu oluşum siyasi bir oluşum değil
 
Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; "Bu oluşum AK Partinin bir oluşumu değil. Siyasi bir oluşum değil. Sivil bir oluşum. Burada diğer siyasi partilere gönül vermiş hatta diğer siyasi partilerde aktif şu anda görevi olan diğer siyasi partilerin üyeleri de var aramızda. Bu oluşum yeni Türkiye'nin ilerleyişinde Cumhurbaşkanımızın en hayırlı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın olduğuna inananların olduğu bir oluşum" dedi.
 
Bu platformda toplumun her kesiminden insanımız var
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu platformda toplumun her kesiminden insanımız var. Bilindiği üzere Pazar günü Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu güne değin yaşanmamış bir olay yaşanacak. Halkımız, milletimiz tarafından ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçilecek. Ülkemiz açısından, bölgemiz açısından hatta dünya açısından çok önemli bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. 80 yıldır ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep bir şekilde sıkıntılı olmuş. Hatta bu seçimlerden dolayı zaman zaman ihtilaller olmuş, pusulalar yayınlanmış. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde krizler yaşanmış ve AK Parti iktidarları şöyle bir şey demiş; 'madem bu 367, 330, 350 sıkıntı bunu halkımız seçsin' demiş. Halka güvenmiş, halka inanmış, halkın iradesine sırtını dayamış bu Cumhurbaşkanını halk mı seçsin meclis mi seçsin referandumu yapılmış. Bu referandum sonucunda halkımız demiş ki 'meclisi biz seçiyoruz, meclisi biz seçerken Cumhurbaşkanını bizim seçmemizde ne gibi bir sıkıntı olabilir' demiş. Cumhurbaşkanını da biz seçelim demiş. Halkımız bu referandumun sonucunda böyle bir karar vermiş" dedi.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Başta tabi Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayip Erdoğan ve onun gönüllüleri, baktığımız zaman halka güvenen tarafta. Onun dışındakiler de 'yok bu referandumda halk seçmesin Meclis seçsin' kampanyası yürütmüş. Demek ki buradaki haziruna, sokaktaki gezen insanımıza çarşıda pazarda gezen insanımıza yani milletimize Recep Tayip Erdoğan ve ekibi güvenmiş, inanmış. Doğru yapacağına inanmış. Diğerleri de doğru yapacağına inanmamış, bunu referandumla yani Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilip seçilmemesi referandumunda hayır oyu kullanmaları noktasında kampanya yürütmüş. Sırf bu neden bile her şeyi açıkça ortaya koymakta. Bu bir siyasi oluşum, siyasi içgüdüm değil buradaki arkadaşlarımız artık belli gidişata dur demek, Türkiye'nin çehresini değiştirmek, Türkiye'yi yürüyen bir ülke değil koşan bir ülke haline getirmek için pazar günü böyle bir karara verecek. Verilecek kararın şimdiden ülkemiz için, milletimiz, devletimiz, halkımız içim hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Allah'tan başka da hiç bir kimseye de ihtiyacım yok
 
DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar; "Niğde tarihinde alışılmamış ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi bir toplantıya vakıf olmuştur. Değerli hemşerilerim şunu kesinlikle bilin ki AK Partiye sırtını dayayarak menfaat elde edecek bir sanayici değilim.  Allah'tan başka da hiç bir kimseye de ihtiyacım yok. 220 kişi çalınan personelin, o fabrikanın hiç bir süreçte Allah'tan başka kimseye ihtiyacı yok. Dedi kodu yapmayalım. Ben inandığım konularda daha ileri gidiyorum. Kendi işletmemde de Tayip Erdoğan'ın dik duruşunu hissediyorum. Onun için de platformda sözcülüğü kabul ettim. Sakın yanlış anlamayın içinizden çıkan kendi evladınızım" şeklinde konuştu.


 
DSP Eski Milletvekilinden Erdoğan'a destek
 
DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar; "Türkiye Cumhuriyetine Ekonomik açıdan bakmak mecburiyetinde olduğumuza inanıyorum. Her şey ekonominin başında. Eğitiminden her şeyine kadar ekonomi. Para önemli. Para eğitimde önemli, aile huzurunda önemli, şehrin huzurunda önemli her yerde para. Atatürk'ün şu sözünü de hatırlatmak isterim; "Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybeder'. Her şeyin ekonomi olduğuna inanan bir sanayiciyim. Ekonomik durumum olmasaydı 220 kişinin çalıştığı ihracat yapan bir fabrika ilimize kazandırabilir miydim? Niğde'ye sosyal, kültürel ekonomik katkı bakımından ortak akıl kullanarak karar alan ve dik duran bir yönetici olabilir miydim" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığında dik duracağına inandığım için platformda sözcüyüm
 
DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar; "Ortak karar alıyorum ama dönüp bakmıyorum dik duruyorum. Onun için de Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında dik duracağına inandığım için platformda sözcüyüm. Türkiye tarihi ve zor bir süreçten geçiyor. Hepimiz tarihi günlere şahitlik ediyoruz. Türk halkı 10 Ağustos'ta tarihinde ilk defa bir seçimle kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye'nin geleceğine yön verecek. Şu unutulmamalıdır, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sadece Cumhurbaşkanlığı seçimleri değildir. Bu seçimler ülkemizin geleceği için bir yol ayrımıdır. Türkiye'nin geleceğe açılacak aydın bir kapı olacağına inanıyorum. Bu süreçte yaptığımız yapacağımız tercihler daha mutlu müreffeh bir Türkiye'nin yolunu açacak. Tıpkı bundan 12 yıl önce benim de Milletvekili olduğum dönemde olduğu gibi" dedi.
 
 
O kötü günleri bir daha da yaşamak istemiyoruz
 
DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar; "Hiç kimsenin yarından umudunun olmadığı, ulusal ve uluslar arası vesayete teslim olmuş, kaderini başkaları tarafından belirlediği kargaşa, kaos günlerinin geri dönmesini istemiyoruz. Biz bunları 12 yıl önce yaşadık. O kötü günleri bir daha da yaşamak istemiyoruz. IMF den emir alan ekonomisi tamamen IMF tarafından yönlendirilen, IMF olmaksızın hiç bir ekonomik faaliyette bulunmayan, memuruna yapacağı Mayıs zammını bile IMF'ye danışarak yapan bir Türkiye vardı. Şimdi IMF'ye borçlarını sıfırladığı gibi IMF'ye borç veren Türkiye var" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin bekası için Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını onaylayalım
 
DSP Niğde Eski Milletvekili ve Niğdeli İş Adamı Eyüp Doğanlar; "Bir sanayici ya da esnaf nasıl bir bankaya boyun eğiyorsa, Türkiye'de öyle IMF'ye boyun eğiyordu. Şimdi dik duruyor, dik konuşuyorsa muhtaç değiliz onun için konuşuyoruz. Türkiye 2023 hedefine daha emin adımlarla yürüyecek ve Türkiye önümüzdeki yıllarda dünyanın güçlenen yıldızı olmaya devam edecek. Gelin her türlü diyaloglarımızı, ön kabullerimizi ve mensubu bulunduğumuz siyasi fikirlerimizi ve düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp başımızı iki elimizin arasına alalım. Türkiye geleceğe taşıyacak Türkiye'nin güçlü mimarı Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını onaylayalım. Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Eğer burada konuşan sivil toplum örgütü yoksa sorumludur. Eğer bunu dile getiren yöneticiler yoksa onlar da sorumludur. Onların hesabını da Cenab-ı Allah soracak. Yarın çocuklarımız tarafından ülkem adına ne yaptın sorusuyla muhatap olmamak için 10 Ağustosta mutlaka sandık başına gitmeli güçlü ve modern Türkiye için oy kullanmalıyız. Türkiye'nin ekonomik açıdan bekası için Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı desteklemeliyiz" dedi.



Editör: TE Bilişim