Niğdeli bürokrat sayısı artmaya devam ediyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanan hemşerimiz Dr. Ünal Gündoğan görevine başladı.

 Haber: Selim GÖKEL

Genel Müdür Dr. Ünal  Gündoğan’ın yeni görevine başlamasının ardından, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yine aynı Bakanlıkta hemşerimiz  Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

 

Niğdelilerin bürokrasi de daha etkin görevlere gelmesini desteklerini belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ziyaret ile ilgili yaptığı açıklama da; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanan Değerli Hemşehrimiz Dr. Ünal GÜNDOĞAN kardeşimize hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik. Hemşerilerimizin etkin görevlere gelmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu minvalde elimizden gelen katkı ve desteği sağlıyoruz.”dedi.

 

NİĞDE İŞ DÜNYASININ SORUNLARI BAKAN IŞIK’A ULAŞTIRILDI

Yine Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, beraberinde Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Niğde Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret ettiler.

 

Niğde OSB’nin genişleme konuları ve Niğde İş Dünyasının sorun ve çözümlerinin masaya yatırıldığı ziyaret ile ilgili Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ALTINBAŞ ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn.Fikri IŞIK ile Bakanlıkta biraraya geldik. İş dünyamızın ve OSB'mizin genişleme konuları ve sorunları ile Bor OSB'mize ilişkin çeşitli konularda görüş alışverişlerinde bulunarak Bakanlıktan destek mekanizmalarını masaya yatırdık”dedi.

Diğer yandan Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, son kurulan hükümette yeni görev alan,  Başbakan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ'a ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir ATALAY'a ziyarette bulundu. 


Dr. Ünal Gündoğan Kimdir?

1967 yılında Niğde’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden1989 yılında mezun oldu. 1996 yılında ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yüksek Lisans, 2002 yılında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi alanında Doktora derecelerini aldı. 1994-1996 yılları arasında iki yıl boyunca Ankara’daki bir halk eğitim merkezinde İngilizce Öğretmenliği yaptı. 2003-2004 yılarında özel bir üniversitede Avrupa Siyaseti, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri konularında yüksek lisans dersleri verdi. 1989-1991 yılları arasında T.C. Devlet Demiryolları’nda uzman olarak çalıştı. 1991-2010 yılları arasında Türkiye İstatistik Kurumu’nda Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı (1991-1994), Avrupa Birliği Uzmanı (1994-1997), Şube Müdürü (1998-2003), Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı (2003), TÜİK Başkan Yardımcısı (2003-2010) kadrolarında görev yaptı. 1997 yılında Başbakanlık Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığında uzman olarak Kamu Yönetimi Reformu ile ilgili konularda çalıştı. TÜİK Başkan Yardımcılığı görevi esnasında Ulusal Hesaplar ve Ekonomik Göstergeler, Tarım ve Çevre İstatistikleri, Strateji ile Uluslararası İlişkiler konularında sorumluluk aldı. “AB Temas Noktası” olarak kurumun ve Türk İstatistik Sistemi’nin Avrupa Birliği kriterlerine uyumu için yürütülen reform çalışmalarını yönetti. Ayrıca, 7 yıl boyunca “TÜİK Disiplin Kurulu” ve “TÜİK Etik Kurulu” başkanlıklarını yürüttü. 2003-2010 yılları arasında Avrupa Birliği tarafından finansmanı sağlanan “Türk İstatistik Sistemi’nin Güçlendirilmesi Programı”nı Kıdemli Program Görevlisi (Senior Program Officer) olarak yönetti. Bugüne kadar yürüttüğü görevler esnasında çok sayıda uluslararası toplantıya katılımcı, gözlemci, oturum başkanı olarak katıldı. Yine bu toplantı ve ziyaretlerde Türk İstatistik Sistemi, Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, İstatistik ve Dış İlişkiler, Avrupa Birliği ve ilgili diğer konularda sunumlar yaptı. 22 Mayıs 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı. İyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Dr. Gündoğan’ın, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış çok sayıda kitap ve makaleleri ile tercüme eserleri bulunmaktadır. Dr. Gündoğan evli ve iki çocuk babasıdır.

Amerikan Yüzyılı ile İran ve Ortadoğu isimli iki kitabı mevcut.





Editör: TE Bilişim