İşsizlik Nedeni ile Niğde'yi Terketmek Çocuklarımızın Kaderi Olmasın
 
    NEDEN SİYASET;
               1997 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra memleketime gelerek Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisinde 10 yıla yakın bir süre görev yaptım. Son 5 yıl ise Niğde Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundum. 15 yıl süren hekimlik ve idarecilik görev sürem boyunca hiçbir ayrım yapmaksızın insana insan olduğu için hizmet ettim.
               İdarecilik görevim devam ederken kurucu üyesi olduğum Aile Hekimleri ve Pratisyen Hekimler Derneğinin Genel Başkanlığını yaptım. Yine bu süre içerisinde Niğde’mize REÇETE51 isimli sağlık dergimizi kazandırdık. Ücretsiz olarak dağıttığımız dergimizle, vatandaşlarımızın sağlık konusundaki güncel gelişmelerden haberdar olmalarını ve gerekli sağlık bilgilerine ulaşmalarını sağladık.
               Niğde’mizin mevcut durumundan şikâyet eden biri olmaktansa,  Niğde’nin gelişip büyümesi için gayret sarf edip alın teri döken bir siyasetçi olmaya karar verdim. Sonuç olarak; ister bürokrasi olsun ister siyaset olsun ortak ve temel hedef millete hizmettir.
              Aday adayı olacağım konuşulmaya başlandığında bazı arkadaşlarım beni telefon ile arayarak “Kanat sen ciddi misin? Gayet güzel bir gelirin ve işin varken ne gereği var şimdi bunun” şeklinde telkinlerde bulundular. Sürekli olarak Niğde’nin durumunun çevre illere göre çok kötü olduğundan bahseden bu arkadaşlarıma; “tamam ben çıkmayayım ama Niğde’nin bu kötü gidişine artık sen çık ve bir dur de” dediğimde ise arabalarını değiştireceklerinden, bahçe veya yeni bir ev alacaklarından bahsettiler. İŞTE BU ANLATTIĞIM OLAY NİĞDE’NİN GERİ KALMIŞLIĞININ EN BÜYÜK NEDENİDİR. Şikâyet eden çok ama elini taşın altına koyan yok. Biz memleket için nerde ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya ve memleketimize hizmet etmeye talibiz.  

Dr. KANAT ÇAYAN  KİMDİR?
 
1973 yılında Niğde’de doğdu,
 
İlk, orta ve lise öğrenimini Niğde’de tamamladı,
 
1997 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu,
 
Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisinde 10 yıl görev yaptı,
 
2006-2011 yılları arasında Niğde Devlet Hastanesinde Baştabip Yardımcılığı görevinde bulundu,
 
Aile Hekimleri Derneği’nin Genel Başkanlığını yaptı,
 
REÇETE51 adlı sağlık dergisinin imtiyaz sahipliği ve editörlüğünü yaptı,
 
2009-2011 yılında Niğde Kent Konseyi Sağlık Çalışma grubunda Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
 
 
 
NEDEN MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYOR?
 
 
Niğde’nin birçok sorunu var ama bu sorunlar çözümsüz değil. El ele verdiğimizde bu sorunların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. 
 
Niğde’nin sanayileşememesini en büyük sorun olarak görüyorum. Gereken güven ortamını sağladığımızda yüksek istihdam sağlayan özel sektör yatırımları ilimize gelecektir. İlimize özel teşebbüslerin gelmesi ile birlikte;
 
1-      Köylerden kent merkezine göç başlayacak,
2-      Köy nüfusu azalacağından vatandaşlara düşen tarım alanı artacak ve üreticilerin gelirleri belli bir istikrara kavuşacak,
3-      İstihdam artacağından göç veren bir Niğde değil, göç alan bir Niğde olacak,
4-      Tarım sektörü ve sanayi sektöründe katma değer sağlayan üretim yapacağımızdan, genel bütçeden aldığımız pay ve ilimize gelen kamu yatırımları artacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
NASIL BİR ANLAYIŞA SAHİPTİR?
 
Görev yaptığım süre içerisinde;
 
1-      Zorlaştıran değil kolaylaştıran,
2-      İten değil kucaklayan,
3-      Bölen değil birleştiren,
4-      Haklı zayıfları haksız güçlülere karşı koruyan, 
bir yönetim anlayışı içinde oldum. Bu süreçten sonra da yine aynı anlayış içinde görev yapacağım.
 
 
GAYRET, ALIN TERİ, İLKELİ SİYASİ İRADE VE KARARLILIK BİZDEN, TEVECCÜH HALKIMIZDAN.
 
 
 
İLETİŞİM: 0 532 383 67 77



Editör: TE Bilişim