Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Niğde'de yaşanan don afetinden zarar gören patates üreticilerinin yüzünü güldürecek destek ödemesi bugünden itibaren çiftçilerin hesabına yatırılmaya başlandı. AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, dekar başına 200 TL’den gerçekleşecek destek ödemesinin Niğde’den 944 çiftçiye yaklaşık 4,573 Milyon TL olarak yansıyacağını belirtti.

 

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı olan ve patates ürünlerinin yüzde 30 ya da üzerinde zarar gördüğü don afeti mağdurlarının bu destek ödemesiyle rahat bir nefes alacağı kaydedildi. 2011 Yılında Meydana Gelen Don Afetleri Nedeniyle Patates Ürünleri Zarar Gören Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve HayvancılıkBakanlığının 20/4/2012 tarihli ve 6755 sayılı yazısı üzerine, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesine göre, BakanlarKurulu’nca 2/5/2012 tarihinde kararlaştırılmıştı.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, “2011 yılında meydana gelen don afetleri nedeniyle patates ürünleri zarar gören çiftçilere telafi edici destekleme ödemesi yapılmasına dair kararname Bakanlar Kurulunda görüşülerek karara bağlanmıştı. Bugün tüm prosedürler tamamlandı ve çiftçilerimiz Ziraat Bankası aracılığıyla dekar başına 200 TL nakdi destek alabilecekler” dedi. Milletvekili Kavaklıoğlu afetinden görüldüğü dönemden itibaren patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yürütmüş, sorunu Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlarla da görüşmüştü.

 

 

Editör: TE Bilişim