CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 1 milyon 228 bin 700 Dolar karşılığında 556 bin 969 kg hazır çorba ithal ettiğini açıkladı. 

AKP döneminde adeta bir ‘ithalat ülkesi’ haline gelen Türkiye, çorbayı bile ithal eder hale geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi, Türkiye’nin ithalatta geldiği son noktayı gözler önüne serdi. 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Ülkemize 2017 yılında ne kadar hazır çorba, gofret, kahvaltılık gevrek ithal edilmiştir? Toplam tutarı ayrı ayrı ne kadardır? İthal ürünlerde GDO denetimi sağlanmakta mıdır? Soya lesitini, Mısır şekeri, Mısır unu, Mısır nişastası kanola yağ ile üretilen ürünler ithal edildiğinde GDO açısından inceleme yapılmakta mıdır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi, 1 Ocak- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında çeşitli ülkelerden 1 milyon 228 bin 700 bin Dolar değerinde 556 bin 969 kg hazır çorba ithal edildiğini bildirdi. 

TÜRKİYE, 9 MİLYON DOLAR KAHVALTILIK GEVREK İTHAL ETTİ 
Bakan Zeybekçi, aynı dönemde 9 milyon 370 bin 527 Dolar değerinde ve 3 milyon 733 bin 39 kg kahvaltılık gevrek ve 10 milyon 789 bin 97 Dolar değerinde de 3 milyon 218 bin 240 kg gofret ithal edildiğini açıkladı. 

GÜRER: “ GİDİŞAT KÖTÜ”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım ve tarım ürünlerinde artan ithalatın çeşitli gıda ürünlerinde de paralellik gösterdiğine dikkat çekerek, “Ne yazık ki ülkemiz, AKP hükümetinin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle üreten bir ülke olmaktan çıktı ve ithal eden bir ülke haline geldi. Hazır çorba, gevreklik, gofreti bile ithal ediyoruz. Ülkemizde üretimi mümkün ola bu gıda ürünleri için yabancı ülkelere milyonlarca dolar para aktarıyoruz. İthalatta frene basılmaz ise ülkemizin ekonomideki karamsar tablosu daha da vahim bir hal alacaktır. Çözüm yerli üretimdir” diye konuştu. 
 
 
Editör: TE Bilişim