CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, önceki gün Hakkari’de gerçekleşen hain saldırı ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama ile teröre lanetlerken, hükümetin terörle mücadelede izlediği stratejinin yanlışlığına vurgu yaptı.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, TBMM’nin tatil olmasından dolayı seçim bölgesinde çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, terör örgütü PKK’nın önceki gün Türk Silahlı Kuvvetlerine düzenlediği hain saldırıyı an an takip ederek, hükümeti ve ilgilerin hepsini etkin terörle mücadele etmeye çağırdı.
CHP’li Şafak yaptığı yazılı açıklamada ana hatlarıyla şunlara değindi; “Türkiye’de, büyük toplumsal ve ekonomik kayıplara yol açan terör laneti, genel güvenliği tehdit eden, can ve mal güvenliğini hedef alan en önemli unsur olarak, iç ve dış politikadaki öncelikli konumunu sürdürmektedir.
Ülkemizde terörist eylemlere karşı, AKP iktidarı "Ama biz uzlaşma istiyoruz" diyerek seyirci kalmıştır. Hükümet uzun süredir, terörle etkin mücadeleyi  savsaklamıştır. Şiddetin ve terörist saldırıların hızla tırmanacağının sinyali seçimler öncesinde gelmişti. Şöyle ki; BDP’ li bir milletvekili konuşmasında açıkça: “…felaketimiz, eşikte duruyor. Kürt meselesiyle ilgili olan herkes bilebilir ki, ağır ağır değil, hızlı hızlı sıfır noktasına gidiyoruz. Çok kötü şeyler olacak…”, bu sözleri ciddiye almak gerekirken, PKK’lı teröristler yerine, Türk halkının kahraman ordusuna doğrudan operasyonlar yapılmıştır. Ordu demoralize edilmeye çalışılmış, başarısızlığı için uğraşılmıştır. PKK’nın, dünkü hain saldırısıyla, AKP iktidarı, terör konusundaki ciddiyetsizliğini bir kez daha göstermiştir. Türk halkı, son bir buçuk ayda 45 şehit, 36 yaralı vererek acı bir fatura ödemiştir.” Diyerek terörün muhasebesini çıkardı.
Zamanlama Manidar!
CHP’li Şafak açıklamasının devamında partisinin bu konuda izlediği temel politika ve stratejilere değinerek; “Genel Başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan sonrasına dönük operasyon beklentileri konusunda iktidarı uyarmış, “ Bugüne kadar terör bitmediyse tek sorumlusu siyaset kurumudur. Terörü bitirmek silahla olmuyor. Bir toplumsal mutabakat sağlamak durumundayız. Barışın dilini kullanmalıyız “ demişti.
Başbakan Erdoğan’ın, ‘Bıçak kemiğe dayandı; bunun faturası ağır olacak. Ramazan’a hürmeten sabrediyoruz’ söyleminin PKK üzerinde caydırıcı bir etkisi olmadığının göstergesi, Hakkâri Çukurca’dan, dün gelen 7 askerimizin, 1 korucunun daha yaşamlarını kaybederek şehit oldukları haberiydi. 3 yaralımızın da yaşamını yitirmesiyle, şehitlerimizin sayısı 11’e yükseldi.
Genel Başkanımız, “ Ramazanı bekleyelim demek, yani ramazanda şehitler gelebilir bunu makul karşılayalım anlamına mı geliyor? “ diye sormuştu.
Genel Başkanımızın, konuşmasının üzerinden 24 saat geçmeden, Çukurca’dan gelen 11 şehit haberi, halkımıza, iktidarın verdiği çok ızdıraplı ve acı bir cevap olmuştur.” Diyerek gerçekleşen eylemin zamanlamasına dikkat çekti.
Dış Politika İflas Etmiştir!
Hükümetin uyguladığı dış politikanın yanlışlığına dikkat çeken Mv. Doğan Şafak; “Hükümet, Suriye’ ye, baskı yaparken, PKK’nın, İran sınırına yürüyüş yapması dikkat çekicidir. Bölgede ki petrol kuyularının, enerji hatlarının ve depolarının olması emperyalist güçlerin aç gözlerini bu bölgeye dikmelerine neden olmuştur. Kuzey Irakta tezgahlanan uydu devlet planı; Türkiye’ den, Suriye’ den, İran ‘ dan parçalar koparılarak tamamlanmak istenmektedir. Bu hain planın   orada yaşayan bölge halkına hiç bir katkısı olmayacak, sadece  Emperyalistlerin çıkarlarına hizmet edecektir.
Bütün bu eylemleri  kavramsal bütünlükte değerlendirdiğimizde amacın ne olduğu bellidir. Hükümet maalesef olayları görmezden gelmektedir.  Türkiye’nin temel sorunları ile ilgili politikaları iflas etmiştir. Gerçekleşen olumsuz olayları tümüyle, hükümet, TSK’ya bağlamıştır. Ortadoğu’yu yönlendiren, karanlık güçlerin oyunlarının üzerini örtmekte ve masum algısı yaratmaktadır. Hükümetin, yanlış yoldan dönmesi için, CHP, “ TERÖRLE MÜCADELE” de, uygulanacak stratejilerin bizzat takipçisi olacaktır.
Doğan Şafak yazılı açıklamanın sonunda teröre lanetlerken, kahraman Türk Ordusu hakkında şu ifadeleri kullandı; “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm güvenlik güçlerimize bu mücadelede gösterdikleri ve hiçbir değerle ifade edilemeyecek fedakârlıkları için takdirlerimi ifade ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Evlatlarını ülkemizin için fedâ eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize bir kez daha Allah' tan rahmet diliyor, her kalleşçe saldırıyı ve alçakça baskını lanetliyorum.” Diyerek açıklamasını bitirdi.
 

Editör: TE Bilişim