CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, 07 Haziran’da yapılacak seçimlerde kritik öneme sahip Bor’a özel ilgi duyuyor! Bor eksenli istihdam ve yatırım projeleriyle Bor’da rekor oy almayı hedefliyor!

Niğde’de seçim çalışmasına ilk başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, Bor’da ilk başlamanın avantajlarını görüyor. Beraberinde Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve partinin ileri gelenleri ile Bor’da esnaf ziyaretlerini bitiren CHP heyeti, kadın kolları aracılığıyla da ev ziyaretlerine devam ediyor.

Bor Niğde’nin İncisi Olacak…

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor İlçesinin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği   açıkhava toplantılarında yaptığı konuşmada çarpıcı bilgiler vererek, seçimde zaferle çıkacaklarını müjdeledi.

Şafak konuşmasında, Akkaya’dan, havaalanına, şeker fabrikasından istihdama, askeri fabrikadan üniversiteye kadar bir çok konuda iktidarın basiretsizliğini vurguladı!

Bor’un en önemli sorunlarından birisi olarak gördüğü ekolojik ve sağlık felaketine dönüşen Akkaya’nın çözülememesinin tek nedeninin iktidarın Bor’u ve Niğde’yi umursamadığından diyerek; “ Akkaya son 10 yıldır bir çevre felaketine dönüşüyor! AKP’li belediyeler Akkaya için adeta çaresiz, kaderine terk ediyor! Bor havaların ısınmasıyla kokuyor, kokmakla kalsa iyi! Akkaya ile sulanan güzelim Yeşil Bor’un tarlalarına hastalık taşınıyor! Peki yıllardır, her baharın Akkaya’yı çözüyoruz diyenler şimdi nerede? Kimse kusura bakmasın! Akkaya’yı çözemeyenler, Niğde’ye ve Bor’a yatırım dahi yapamazlar! Akkaya’da sağır ve dilsizi oynayanlar, milleti çığlığını, isyanını bilemezler!

Soruyorum şimdi AKP’li belediye başkanlarına ve milletvekillerine, 2009’dan beri yapılan genel ve yerel seçimlerde programlarınıza Akkaya çözülecek dediniz! Hani nerde çözdüğünüz, hani nerde verdiğiniz sözler! Ey Bor Halkı size yalan konuşuyorlar! Değil 5 yıl, 50 yıl geçse AKP bunu çözemez, çözdürmezler! Çünkü iktidarın Niğde’deki temsilcileri basiretsiz, iktidar Niğde’ye karşı duyarsız! Hodri Meydan diyorum eğer CHP iktidara gelirse 4 yıl içinde bu sorun çözülmezse, bizden hesap sorun! Ama yıllardır çözeceğiz diyenlerden 07 Haziran’da hesap sorun!

Fabrikaları Ne Zaman Satacaksınız?

Bor’un en temel sorunlarından birisinin kamusal istihdam olduğunu vurgulayan CHP’li Şafak; “ Size yalan konuşmaya devam ediyorlar! Ben sizlere doğruyu söylüyorum! AKP bu dönem daha iktidarda kalırsa Şeker Fabrikası’nı peşkeş çekecek! İsteyenler benim yasama faaliyetlerime baksınlar! Bizzat hükümet tarafından cevaplandırılmış soru önergemi incelesinler! Şimdi meydanlara çıkıp biz şeker fabrikasını satmayacağız, işçileri çıkarmayacağız diyebilirler mi? Derlerse de inanmayın! Çünkü Şeker Fabrikası özelleştirilme kapsamına alındı! Bizler müdahale etmeseydik şimdiye değin de satmışlardı! Ama sizlere söz veriyorum sattırmayacağız, özelleştirtmeyeceğiz! Yine aynı şekilde Askeri Fabrika’nın durumu ortada! Bizde size Bor’dan söz veriyoruz yeni kurulacak CHP Hükümeti ile Bor’da askeri fabrikada yatırımlar artırılacak, istihdam sağlanacak! Yine şeker fabrikası modernize edilecek, kapasitesi artırılacak! Bor, Niğde’nin yüz akı olacak!”

Biz Proje Yaparız, Onlar Bakar…

İktidarın havaalanı konusunda samimi olmadığını defalarca açıkladığını ifade eden CHP’li Şafak; “Eğer havaalanı yapacaklarsa seçime 40 gün kala mı akıllarına geldi! Ben mecliste, sokakta bulunduğum her platformda haykırdım, havaalanı ne oldu diye! İktidar dedi ki yapmayacağız! Geçtiğimiz hükümetlerde ki iki ulaştırma bakanına yazılı sordum, cevap yine değişmedi! Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi, 19 yıllık havaalanı sorununa çözüm bulan proje yaptı, yetmedi genel başkanımız Niğde’ye gelerek bizzat sözünü verdi! Telaşlandılar, yapmayacağız diyenler birden biz yapacağız dediler! Demek ki iktidar çaresiz kalmış, Cumhuriyet Halk Partisi ne yaparsa onu yapacağız diyorlar! Bizden ülke nasıl yönetilirmiş onu da 8 Haziran’da öğrenecekler! Kimse kusura bakmasın, siz eskidiniz, siz milleti, Niğdeliyi, Borlu hemşerilerimi kandırıyorsunuz! Seçimlere sayılı günler kala Niğdeliye bir iyilik yapın da susun, biz nasıl yapacağız onu öğrenin! Niğde’ye havaalanını, yaşanılabilir bir Niğde için biz yapacağız! Onlar yapamazlar çünkü 13 yıldır yapmadılar!”

Mevcut iktidarın Niğde’ye istihdam yaratmakta da sıkıntı içerisinde olduğunu ifade ederek; “Geçtiğimiz yasama döneminde Niğde’ye Çin’den yatırım getireceğiz diyenler, hatta yetmeyip Çin’e gidenler, Borluların istihdam hayalleri ile oynadılar! Soruyoruz Nerede ey iktidar bu Çinli yatırımcılar! Sizler Çin’e ilim almaya, yatırımcı çekmeye mi gittiniz yoksa turistlik gezi yapmaya mı? Sizlere buradan söz veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlığında Niğde’de her yıl 4 bin 300 kişiye iş vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim