CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı bir önerge vererek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Dündarlı Kasabası’nın su kesintisi nedeniyle Dündarlı Halkının yaşadığı sıkıntılardan dolayı ne önlemler alınacağını sordu.

 

Belediye Başkanı Görevden Alınsın

 Şafak, “ 21. Yüzyılda, 5.000 nüfuslu bir kasabanın suyunun kesilmesi akıllara durgunluk veriyor. İki dönemdir, AKP’nin yönetiminde olan Belediye yüzünden halk mağdur oluyor. Dündarlı Belediye Başkanı, seçimlerde kendine oy verenlerden su paralarını tahsil etmeyeceğim diye söz vermiş, böylece de laçkalık başlamış. Belediyenin yüklü miktarda borcu var. Belediye batağa sürükleniyor. Bir bardaklık suyu halkına götüremeyen Belediye Başkanı ve iktidar bir saat bile o makamlarda durmamalıdır. Belediye Başkanı bir an önce görevden alınmalıdır” dedi.

 

Geceleri Kaçak Elektrik

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, AKP’li Dündarlı Belediye Başkanı’nın, 1 yıldır kaçak elektrikle su kullandırdığını söyledi.

 

Şafak, “ Dündarlı Belediye Başkanı yüzünden 1 yıldır gündüzleri sular kesik, geceleri kaçak enerjiyle suyu kullandırıyordu. Bir haftadır gece-gündüz sular kesik. Ben Belediye Başkanı’na acımıyorum. Bunlara oy verenlere acıyorum. Oy vermeyenlere daha da acıyorum. Kurunun yanında yandıkları için” dedi. 

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın önerge metninin tamamı:

  

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

  

Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplanması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

                                                                                                                     Doğan ŞAFAK

                                                                                                                    Niğde Milletvekili

  

Niğde Merkez ilçeye bağlı 5.000 bin nüfuslu, Dündarlı Kasabası’nın, içme ve kullanma su ihtiyacının karşılandığı,  su pompasının, elektrik borcundan dolayı suları kesilmiştir.

 

Dündarlı Beldesi’nde, tarım arazisi sınırlı ve yetersiz olduğundan dolayı halk geçim kaynağını elma yetiştiriciliğinden ve hayvancılıkla uğraşarak sağlamaktadır.

 

Ayrıca insanlar temel ihtiyaç maddesi olan suyun olmadığı bir ortamda yaşam mücadelesi vermektedirler. Böyle bir ortamda sağlık problemleri de yaşanmaya başlamıştır. Belde halkı günlük ihtiyaçlarını gideremez haldedir. Eğitim ve öğretim döneminin başladığı bugünlerde çocuklar su olmadığından dolayı okula gidemez durumdadır.

 

Elektriğin kesilmesinden dolayı belde halkı ve güvenlik güçleri arasında sık sık arbede yaşanmakta, bu durum halkı tedirgin ve rahatsız etmektedir. Yaşanan olaylar kamuoyuna yansımıştır.

 

 

Bu doğrultuda;

 

1-      Dündarlı Beldesi halkının mağduriyetinin giderilmesi için içme ve kullanma suyunu açmaya yönelik acil bir girişimde bulunacak mısınız?

2-      Dündarlı Belde halkının yaşadığı mağduriyeti dikkate alarak, Bakanlığınız, MEDAŞ yetkilileri ile görüşerek, borçta taksitlendirme yaptırılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?

 

3-      Dündarlı Beldesi’nde, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçimiz perişan durumdadır. Suların kesilmesi sebebiyle mağdur olan çiftçimizin maddi zararları karşılanacak mıdır?

 

4-      Bakanlığınızla ilgili Bakanlıklar bir araya gelerek bir durum tespiti yapmayı düşünüyor musunuz? Durum tespiti yapılmayacaksa sebebi nedir?

 

 

 

Editör: TE Bilişim