CHP’nin Bor Caddesi üzerindeki seçim bürosu her gün  dolup taşıyor. Seçim süreci başladığından bu yana ayak basmadık yer bırakmayan CHP Adayları vatandaşlardan tarafından büyük ilgi görüyor.

CHP’NİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ VE  NİĞDE’DEKİ YÜKSELİŞİ

CHP’nin ülke genelindeki yükselişi, iktidar yürüyüşü ile Niğde’deki yükselişi paralellik sağlıyor. CHP’nin ekonomik ve sosyal alanda seçmenlere verdiği sözler büyük ilgi uyandırırken, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak  ve Sevgi Özbek seçim çalışmaları sırasında “Yaşanacak Bir Türkiye” özlemini anlatıyor.

Her akşam olduğu gibi, bu akşam da seçim bürosu önünde toplanan yüzlerce vatandaşa  hitap eden Doğan Şafak, yine vatandaşın tam bam teline bastı.

 

YA ŞU İLERDEKİ KARA ÇADIRA… YADA CHP’YE

Kısa kısa net mesajlarla,  yüzlerce vatandaşa  seslenen Doğan Şafak;

Emekli kardeşim,  18 lira maaş zammı bana yeter, çerez parası da olsa geçinir gideriz diyorsan. Aha ilerde kıl çadır var, yağmur yağınca da akıyor, gidip  oraya AKP’ye oy vereceksin.

Yok… Bana bu maaş ve zam yetmez, birisi bana el uzatıyor, intibak yasası çıkaracağım diyor. Bayramlarda bana iki maaş ikramiye vereceğim, bu beni rahatlatır diyorsan, gidip CHP’ye oy vereceksin.

 

Polis kardeşim, 3600 ek gösterge istemem, 24 saat çalıştırıldığım zaman ek mesai de istemiyorum diyorsan gidip kara çadırın altında ampul var oraya oy vereceksin.

Biri bana el uzatsın, 3600 ek göstergeye ihtiyacım var. 24 saat bazen 16 saat çalışma koşulların da ek mesai verilmeden  bana eziyet ediliyor. Ama birisi bana el uzattı diyorsan CHP’ye oy vereceksin.

Taşeron işçi kardeşim, şantaja boyun bükerek kadroya ihtiyacım yok diyorsan.  AKP mitinglerine zorla getiriliyorum bundan da rahatsız değilim diyorsan kara çadırın altında AKP var gidip oraya oy vereceksin.

Yok birisi bana el uzattı. Kadro vereceğim diyor, sosyal güvence veriyor ben buna inanıyorum diyorsan CHP’ye oy vereceksin.

Asgari ücretli kardeşim, bu maaş bana yeter, ben fazla para istemiyorum. Paranın ne önemi var diyorsan gidip kara çadırın altında AKP var gidip oraya  oy vereceksin.

Yok kardeşim birisi bana el uzattı, Asgari ücretten vergiyi kaldırıyor. Asgari ücreti 1 500 lira yapıyor. Ben buna inanıyorum diyorsan gelip CHP’ye oy vereceksin.

Borcu olan  kardeşim, Kredi kartı faizi olan ve tüketici kredi faizi ile borcu olan, önemli değil ben gider hapis yatarım diyorsan… Aha şurada kara çadır var gidip ampule oy vereceksin.

Yok…    faizin yüzde 80’nini silerlerse ben bunu öderim. Benim rahatlayama ihtiyacım var diyorsan gelip CHP’ye oy vereceksin.

Çiftçi kardeşim, gemi sahiplerine mazot 1,5 lira Ben 4 liraya razıyım diyorsan, Medaş ile ilgili sorunum yok diyorsan. Gidip kara çadırın altındaki AKP’ye oy vereceksin.

Yok eğer, gemi sahipleri çok zengin, benim ihtiyacım var. Mazotu 1,5 liradan almak istiyorum diyorsan. CHP’ye oy vereceksin.

Polis Okulundaki öğrenci kardeşim, daha önce atanıyordum ama mülakat koymuşlar, seçecekler. Benim için önemli değil atasalar da atamasalar da olur diyorsan. Kara çadırın altına gidip AKP’ye oy vereceksin.

Yok efendim birisi diyor ki… Okulunu bitirir bitirmez ayrımcılık yapmadan seni atayacağım. Buda benim için güvenceli bir düşünce  diyorsan… Gelip CHP’ye oy vereceksin” dedi.

Doğan Şafak’ın bu konuşması alanda bulunan her kesimden yüzlerce partili tarafından alkışlarla karşılandı.

 


Editör: TE Bilişim