CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, geçtiğimiz günlerde Niğde’nin, Ulukışla ilçesi, Darboğaz Bölgesine uzanan Bolkar Dağları’na yatırım yapılıp yapılmayacağı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sorduğu yazılı önergeye cevap geldi.


 

Şafak’ın, “Kayak mevsiminde kar kalınlığı 100 – 200 cm arasında olan Bolkar Dağları’nın bugüne kadar ülke çapında ve uluslararası alanda tanıtımı için bir çalışmanız var mıdır? Var ise nelerdir?” sorusuna, Bakan Günay “Niğde ili sınırları içerisinde yer alan Bolkar Dağları’nın tanıtılmasına yönelik olarak Bakanlığımızca birçok dilde baskısı yapılan (Dağcılık) broşüründe geniş şekilde yer verilmiştir” şeklinde yanıt verdi.

 

CHP’li Şafak’ın, “Kış turizmi ve kış sporlarında büyük gelecek vaat eden Bolkar Dağları’na yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise; Kültür ve Turizm Bakanı, “Niğde ili, Ulukışla ilçesi, Meydan Yaylası, Bolkar Dağları’nın kış turizmi merkezi ilan edilmesi ile ilgili olarak, adı geçen alanın Mersin-Tarsus-Gülek-Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin çok yakınında olduğunun tespit edildiğinden, bahse konu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin kış turizmi gelişimini tamamlamasını müteakip söz konusu talep değerlendirilebilecektir” dedi.

 

Yetkililere İş Düşüyor…

Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “Bolkar Dağları'nda irili ufaklı birçok doğal kayak pisti bulunmaktadır. Dünyanın en büyük doğal kayak pisti bulunan Bolkar Dağları’nda, Uluslararası Yarışların Düzenlenmesi için gerekli tüm şartlar mevcuttur. Uluslararası Yarışların bu dağlarda düzenlenmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?” ve “Bolkar Dağları’na, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek ve daha cazip hale getirmek için teleferik yapmayı düşünüyor musunuz?” sorularına ise; Bakan Günay “Yatırım yapılması için söz konusu alanın Turizm Merkezi ilanının mutlaka yerine getirilmesi gereken bir koşul değildir, ilgili idaresince yapılacak planlama çalışmaları ve turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye yönelik proje ve eylem planı hazırlık çalışmalarında Bakanlığımızca teknik destek sağlanabilecektir” dedi.

 

EN ÖNEMLİ SORUYA YANIT YOK!!!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Bolkar Dağlarını meclise taşıyan yazılı önergesinde sorduğu en önemli soruya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan cevap yok.

 

CHP’li Şafak, “Bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine büyük katkılar sunacak olan Bolkar Dağları’na, AKP hükümeti süresince bir yatırım yapılmamasının nedenlerini ve varsa bu nedenleri açıklamasını” Bakan Günay’ın cevaplaması istemiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi parlamentosuna önerge vererek sormuştu. Bakan Günay, bu soruyu yanıtsız bıraktı.

 

Şafak, “Hem Ulukışla ilçesini, hem Niğde ilini, hem de ülke ekonomisini Bolkar Dağlarına yapılacak yatırım önemli derecede rahatlatacaktır. Ama görüyoruz ki; Sayın Bakan’ın bu sorumu yanıtlamaması, bu yatırımın başka baharlara kaldığının işaretidir” dedi.

 

Ulukışla atıl otel - tesis zengini...Konu ile ilgili haberimiz için TIKLAYIN

 



 

Editör: TE Bilişim