CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak köy ve kasaba gezilerine devam ediyor. Önceki gün Niğde Merkeze bağlı Çarıklı, Aşlama, İçmeli, Kızılören, Kocapınar ve Elmalı köy ve kasabalarını ziyaret eden CHP’li Şafak, köylülerin temel sorunlarını dinledi.
İçmeli Kasabasında köylülerin büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunun altını çizen Şafak, tarımsal üretimin durma noktasına geldiğine dikkat çekerek kasabada göçün olağanüstü artış gösterdiğini ifade etti. İçmeli Kasabası’nın kadastro işlemleri sırasında kasabalının topraklarının yüzde 85’nin hazineye geçtiğini vurgulayan Şafak, bu sorunun en kısa sürede TBMM gündemine taşıyacağını ifade etti. Şafak konu ile ilgili olarak; “ Belki insanlarımızın itiraz süresini geçirmiş olabilir ama bir yasayla mağdur olan köyler düzeltile bilinir. Bazılarının kendileri için af yasası bile çıkarmaktadırlar, bu insanların temel haklarıdır. Bu insanlar vergi affı, ya da cinayet affı istemiyorlar, sadece ihmal gelinen bir olayın düzeltilmesini istemektedirler.” diyerek siyasi erkin bu sorunu çözmesi gerektiğini vurguladı.
Afrika’ya Yardım!
CHP’li Şafak dün Niğde Merkez’de esnaf ziyaretlerine devam ettiği gibi NESOB ( Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) başlattığı Afrika’ya yardım kampanyasına katıldı. Bu kampanyada kısa bir konuşma yapan CHP’li Şafak ; “Bizler elbette insanlık görevi olarak yardım edeceğiz. Ama Kenya’nın kurucusu Kenyato’nun meşhur bir sözü vardır. Beyazlar buraya geldiklerinde ellerinde İncil bizde ise madenlerimiz vardı, gittiklerinde ellerinde maden bizde İncil kalmıştı. Mesele sadece buraya yardım etmek değil, buraların emperyalist güçler tarafından sömürülmesini engellemektir” dedi. Partisinin Afrika’ya yardım kampanyası başlattığını da ifade eden CHP kısa süre içinde CHP İl Örgütünün bu kampanyaya destek olacağını ifade etti.
 Bazılarının kendileri için af yasası bile çıkardıklarını söyleyen Şafak bu insanların temel hakları ve yaşam haklarıdır bu insanlar vergi affı, yada cinayet affı istemiyorlar sadece ihmal gelinen bir olayın düzeltilmesini istemektedirler dedi ve bu sorunun mecliste çözümü için çalışacağını ilgili makamlara ileteceğini söyledi.    



Editör: TE Bilişim