CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, halka buluşmaya, sorunlarını dinlemeye ve onlara çözüm üretmeye devam ediyor. Dün Ata Sanayi Esnafı ile buluşan CHP’li Şafak, küçük esnafın durumunun git gide kötüye gittiğine dikkat çekerek, acil önlemler alınmasını istedi.
 
24. Dönem Niğde Milletvekili seçileli 75 gün olmasına rağmen bütün Niğde’nin köy ve kasabalarını 2’şer defa gezerek halkın içinden ayrılmayan CHP’li Şafak, Niğde esnaflarıyla buluşup dert dinlemeye devam etti.
Önceki gün CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Kamil Davarcı ile birlikte parti yöneticilerinin eşlik ettiği esnaf ziyaretinde Doğan Şafak esnafın son durumunu yerinde tespit etti.
Ticari durgunluğun ve istikrarsızlığın ekonomiye büyük bir darbe vurduğuna dikkat çeken CHP’li Şafak, Türk Ekonomisinin tamamen yabancı sermayenin kontrolünde olduğunu vurgulayarak, esnafın bu tedirginlikten en üst seviyede etkilendiğini aktardı. CHP’li Şafak açıklamasında “İMKB gibi paranın kalbi olan bir yerde artık Türk yatırımcısı bulunmamaktadır. Küresel bir şekilde ilerleyen kriz dalgalarına karşı Türk Ekonomisinin geleceği tamamen yabancı sermayenin insafına kalmıştır. Hal böyle olunca oluşan tedirginlik atmosferinde vatandaşlarımız ticari faaliyetlerini kısmakta, küçük esnafımız ise bu önlemler karşısında erimektedir. Düşünün ki Niğde gibi bir ilde bile geçtiğimiz yıla oranla açılan şirket sayısı düşmekte, işyerlerine kilit vurmak zorunda kalan esnaf sayımız katlanarak büyümektedir. Daha da vahim olan nokta ise kırsalda ki yanlış tarım politikaları Niğde’nin tarımsal markalarını yok etmekte ve işsizliğin verdiği etki ile halk kırsaldan Niğde Merkezi’ne daha sonra metropollere gitmektedir. Ama Niğde’ye gelen vatandaşımız karşısında duran bir gerçek daha var. Acı gerçek Niğde’de kangren haline gelen işsizliktir” dedi.
Ata Sanayi Esnafı’yla buluşmasında uzun uzun sohbetler yapan CHP’li Şafak, 6 saat süren ziyaretinde birçok esnaf tarafından “halkın içinde milletvekili” sözleriyle karşılandı.
 
Dualarımız Ezilenlerle Beraber
CHP’li Şafak ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada ise Kadir Gecesi’nin önemine vurgu yaparak, her inanan insanın bu kutsal gecesini kutladı. Şafak açıklamasında “İslam alemi için en önemli günlerden birisi olan Kadir Gecesi’ne ulaşmış durumdayız. Bu kutsal günde dualarımız barıştan, huzurdan yana olacaktır. Dualarımız emperyal işgal altında açlık ve sefaletle, yoksullukla mücadele eden, ezilen Müslüman kardeşlerimizle olacaktır. Iraklı kardeşlerimizle, Libyalı kardeşlerimizle dahası bütün Dünya’da barıştan yana olacaktır. Bu vesile ile Tüm Niğde’nin, Türk Milleti’nin, İslam Aleminin bu kutsal gününü tekrar kutluyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim