CHP Niğde Milletvekil Doğan Şafak ; Seçimlerin yaklaşması üzerine sağ görüşlü siyasetçilerin klasik mavralarına tanık oluyoruz…


Bu yasama döneminde hem önerge vererek, hem de meclis kürsüsünde Niğde’ye havaalanı yapılması konusunda defalarca muhalefet cephesinden hummalı çalışmalar yapan CHP Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK, iktidarın bu konuda net cevabı Niğde’ye Devletin herhangi bir havaalanı planının bile bulunmadığı yönündedir.

HAVALANI KONUSUNDA ÇALI DİBİ TAŞLIYORLAR!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak şu sözleri söyledi; Şimdiye kadar sağ iktidarların hiçbir önemli yatırım yapmadığı kentimizde, ilk defa muhalefet olarak Niğde’nin bütün sorunlarını proje bazlı, yazılı, sözlü ve meclis araştırma önergeleri, kanun teklifleri vererek, meclis kürsüsünden konuşarak TBMM’nin gündemine aynı sorunları defalarca taşıdık.

Ancak 2011 yılının Haziran ayında halk bize muhalefet görevini verdi, iktidarı ise AKP’ye verdi.

Bu kapsamda para, mühür, yetki AKP’dedir. Bu yatırımları yapması gereken mevcut siyasi güç iktidardır.

Başlıca meclise; Havaalanı, Akkaya Barajı Kirliliği sorunu, KOSGEB, İPARD, Aladağlar Baraj Göl Projesi, Bolkar Dağları Kayak Projesi, Organik Tarım bununla beraber Tarımdaki, Eğitimdeki, Ulaşımdaki tüm sorunları meclisin gündemine getirerek çalışmalarımızı yürüttük. Bu konudaki çalışmalarımı 240 sayfa bir broşürde toplayarak halkımızla paylaşmaktım.

Şu ana kadar yıllardır sağ iktidarların avutmaları ve mavraları ile Niğde halkı uyutuldu.

Beşeri sermayenin, okur-yazar oranın en yüksek olduğu ilimiz, göçe mecbur edilerek kentleşmesinin gelişmesinin önünün sağ politikacılar engellemiştir.

Şüphesiz geçmişte hizmet eden bazı siyasetçiler olmasına rağmen, geneli itibarıyla Niğde’ye katma değer sağlayacak, Niğde’de işsizliği engelleyecek, ne bir turizm nede bir sanayii yatırımı yapılmıştır.

1992 yılında yerel basına verdiğim bir demeçte “Niğde’nin 40 km. güneyine, Nevşehir’in 40 km. kuzeyine ve Aksaray’ın 40 km. batısına havaalanı planlamak doğru değildir” demiştim ve olması gereken Gölcük-Derinkuyu arasındaki bir araziye tek bölgesel havaalanı yaparak her üç kentinde yararlanmasıdır, bu bölge her ilimize de 40 km. mesafededir, bir taşla üç kuş vuralım” şeklinde açıklama yapmıştım.

Bu düşüncelerimin ve söylemlerimin, Bugün ne kadar haklı ve yararlı olduğunu hep birlikte görüyoruz.

Siyasetçinin görevi, halka en ekonomik yönden, halkın parasını, ödediği vergilerini çarçur etmeden doğru yönde yönlendirmektir.

Niğde’nin kurtuluşu ancak bir sol hükümetle ve bilinçli siyasetçilerle mümkün olacaktır” dedi.

****

Borhaber.net'in notu:

Deyimler Sözlüğü; Çalı dibi taşlamak: Bir söz ya da girişimin altında gizli bir amaç bulunup bulunmadığını öğrenmek için yapılan dolaylı araştırma. Örnek: "Sözü hep o konuya getiriyor, kendince çalı dibi taşlıyordu."

Mavra: Gevezelik, Palavra, Boşsöz anlamına geliyor

Editör: TE Bilişim