Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Adayı Doğan Şafak çalışmalarına ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün Çiftlik’te vatandaşlarla buluşan dün de Niğde Merkez’de 1 Mayıs kutlamalarına katılan Şafak, “Emeğin, halkın ve adaletin iktidarı olan CHP hedefine hızla ilerliyoruz” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadrosuyla 12 Haziran’a kenetlendi. 1. Sıra Milletvekili Adayı Doğan Şafak ile birlikte partililer dur durak bilmeksizin çalışmalarına devam ediyor.
Önceki gün Çiftlik ilçesi, Bozköy, Azatlı, Kitreli Kasabaları ile çevre köylerini gezen CHP’liler seçmenle buluşarak AKP İktidarına yüklendiler.
CHP’li Doğan Şafak, kasaba ziyaretlerinde geniş kitlelere hitap ederek partisinin seçim programını halka aktardı.
“TÜRKİYE, 9 YILDIR KARANLIĞA MAHKÛM!”
       Doğan Şafak’ın, Azatlı Kasabası’nda iki ayrı yerde yaptığı açık hava toplantısına yüzlerce Azatlılı eşlik etti. Hükümetin iktisadi ve sosyal politikalarını sert bir şekilde eleştiren Şafak, 9 yıldır halkın kandırıldığını vurguladı. Şafak konuşmasında “2002’de devletin toplam borcu 148.5 milyar dolar iken, bugün 306 milyar dolara ulaştı. 1988- 2002 yılları arasında ortalama işsizlik yüzde 8 iken, AKP iktidarı döneminde yüzde 11.2’lere tırmandı. Sadece bu değil 52 yıllık tarihimizde cari açık 43 milyar dolar iken, son dokuz yılda 219 milyara ulaştı. Bizlere sürekli pembe tablolar çiziyorlar. Oysa altından kalkınmayacak bir borç batağı içindeyiz. En basitinden Aralık 2002’de karşılıksız çek sayısı 743 binken, bugün 1 milyon 911 bine ulaştı. Vatandaşımız ise bankalara olan borcu 2002’de 6.6 milyar dolar iken, bugün 30 kat artarak 180 milyar doları geçti. Vatandaş bor batağı içinde, AKP kıskacında yaşıyor. Buna dur demek için CHP çatısı altına davet ediyoruz sizleri” dedi.
“HALKIN İKTİDARI YAKINDIR”
Chp’li Doğan Şafak çalışmalarına tüm hızıyla devam ederek AKP iktidarının 12 Haziran’da son bulacağını söyledi. Şafak Kula Köyü’nde vatandaşlara seslenerek “AKP İktidarı demek, korku, baskı ve borç iktidarı demektir. Bizleri sindirerek ayakta kalmaya çalışıyorlar. Oysa ayağa kalkan bu millet 12 Haziran’da onlara sandıklarda en güzel cevabı verecektir. Çünkü CHP iktidara odaklanmış bir şekilde emeğin ve halkın iktidarını kurmak için ilerliyor. Artık hiçbir çocuk akşam aç yatmayacak, hiçbir insan işsizlikten bunalmayacaktır. Bizler, bu ülke sevdalısı kadrolarımızla, sizlerin destekleriyle Niğde’de Ankara’ya AKP’yi sandığa gömmeye hazırız” dedi.
İKTİDAR KAMUOYUNU YANILTIYOR
Doğan Şafak, iktidarın medya ve diğer unsurlarını kullanarak kamuoyunu yanıltmakla suçlayarak “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, Niğde’de 80 bin üstünde oy potansiyeline sahip. Eğer seçime kısa bir süre kala bu rakamı yüz binin üstüne taşıyabilirsek 3’te 3 yapmamız asla zor değil. Bizler buna inanıyoruz. AKP bu aday ve politikalarla Niğde’de 1 Milletvekili çıkaramayacak” dedi.
Köy ve kasaba gezilerinde coşkulu kitlelere seslenen Şafak, Niğde’yi tanıyan, bilen ve sorunlarını çözecek birisi olduğunu ifade ederek vatandaşlardan 12 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy istedi.






Editör: TE Bilişim