Seçimlerin yaklaşması ile İlimize Bakanların biri gidiyor, diğeri geliyor. Son günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve bu günde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Bor İlçemiz ve Niğde’yi ziyaret etti.

Konya’da seçim çalışmalarına devam ederken Niğde’den aldığı davet üzerine bu gün  İlimize gelen Dışişleri Bakanı ve AKP Konya Milletvekili adayı Ahmet Davutoğlu Bor İlçemizde halka hitap etti. 

Bor Belediyesini ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’tan İlçemiz hakkında bilgi aldı.

Belediye ziyaretinin ardından 50. Yıl sitesi önündeki şelaleli parkta bir halka hitap eden Davutoğlu “"Nasıl Mevlana ve Kuddusi hazretlerini birbirinden ayırmak mümkün değilse Konya'yı Niğde'den ayırmak da mümkün değildir. 'Hayal' dediler, 'Olmaz' dediler ama 8 yıl içinde 50'yi aşkın ülkeyle vizeyi kaldırdık. Bir milletin gücü pasaportunun değeri ile ölçülür. Bizim hedefimiz şefkatli ve kudretli bir devlet olmaktır. Ortadoğu'nun Balkanların, Kafkasya'nın Orta Asya'nın bize ihtiyacı var. Şefkatli olmalıyız. Zulme karşı mazlumun elinden tutup ayağa kaldırmamız lazım. Iraklı bir kardeşimiz yaralandığında hasta olduğunda dönüp Türkiye'ye bakıyor. Suriye, Libya, bütün topraklar Türkiye'ye bakıyor. Türkiye daha önce olduğu gibi birkaç milyar Dolar için uluslar arası bankaların kapıların önünde bekleyen ülke olmayacak. Geçmişte maalesef böyle olmuş. Şimdi imdada yetişen Türkiye var. Biz siyaseti bakanlık için, mevki için yapmıyoruz. Eskiden başka ülkelerin stoklarından artan tankları almakla övünürdü bazıları. Şimdi kendi tankını yapmakta olan, helikopterini yapan bir Türkiye var. İnsansız hava aracını üreten, kendi uçağını yapmak için hazırlıklarını yapan bir Türkiye var. Bundan sonra hiç kimseden borç ve hibe almak yok. Onurlu başı dik şekilde dünyada yükselebilmek için bu devletin onurunu yaşamak için arkadaşlarımızla huzurlarınızdayız. "

Bor İlçemizde konuşmasının ardından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat tarafından günün anısına Bor Dabakhanesinde yapılmış işlemeli deri yolluk hediye edildi.
Davutoğlu daha sonra Niğde Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Valilik çıkışında caddelerde yürüyerek vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet eden Davutoğlu, alışveriş de yaptı. Bazı vatandaşların birlikte fotoğraf çektirdiği, kitap imzalattırdığı Davutoğlu, Dışarı Cami'de öğle namazı kıldı. Davutoğlu, namazın ardından, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı da ziyaret etti.

Belediye önünde Bakan Davutoğlu’nu karşılayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Belediye çalışmaları hakkında da Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na bilgi verdi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; “Belediye Başkanımızın şahsında bütün Niğdeli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Niğde tarihi özellikleri ve ulaşım bakımından çok önemli bir konumda. Daha da iyi olacak, daha da gelişecek” dedi.
 
Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na plaket ve dokuma Türk Bayrağı sundu. Bakan Davutoğlu ise ziyareti anısına Başkan Akdoğan’a teşekkür ederek plaket verdi.
 
Belediye ziyaretinin ardından Niğde-Bor arasında bulunan Kent Ormanında yemek yedi ve bir süre dinlendikten sonra ilimizden ayrıldı.

Bakan Davutoğlu'na Sormak İsterdik...Yorum Haberimiz için Tıklayın

 
 Fotoğrafların üzerine tıklayın...Büyüsün... sağ ok tuşuyla devam edin...
 
Editör: TE Bilişim