CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon ve CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Fethi Gürer Gaziantep ve Kilis Emek Bürosu oluşum toplantılarına katıldı.

             Demokratik kitle örgüt başkanları ile toplantı yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “İşsiz, kadın, çocuk, genç, esnaf, çiftçi, tarım çalışanı, emekli kamu ve özel sektör çalışanlarını kapsayacak sorunların saptanması ve çözümü amaçlı çalışma yapacak bir oluşum için ülke genelinde emek bürolarını kuruyoruz. 1974 CHP işçi komiteleri ile başlayan bu sürecin bu kere kapsamı daha geniş tutuldu. Ayrıca emek bürosunda görev almak ya da düşünce açıklamak için parti üyesi olma zorunluğu yok.

Düşüncem, görüşüm var diyen herkes bu çalışmalara destek verebilir. Ülkemizde sorunlar her kesim için hissedilir boyuta erdi. Güncel gelişmeler en çok işsizler, esnaf ,emekli, çiftçi ve işçiler üzerinde etkili oluyor. Üniversite mezunları da artık işsiz. Resmi kayıtlarda dahi 400 bini aşkın üniversite mezunu işsiz var. 6 milyonu aşkın işsiz bulunuyor. Son aylarda kapanan iş yerleri ile işçilerin işsizliği de arttı. Kapanan fabrikalar Anadolu illeri içinde yaşamın daha güçleşmesine neden oluyor. İşçi işsiz kalınca bundan esnaf da önemli ölçüde etkilenmektedir. Çiftçi ürettiği ürünü değerine satamaz, tüketici aracılar eliyle pahalı ürün alır, çiftçi zordadır, esnaf siftahsız iş yeri kapamaktadır, toplumsal sorunlar her geçen gün derinleşmektedir. Bütün olumsuzlukların yanında iş cinayetleri  14 yılda 18 binlere ulaştı. Daha, yakın günlerde, 16 işçi maden kazasında iş cinayetinde yaşamını kaybetti. Bu acıyı hepimiz duyumsamalıyız. Kadın cinayetleri de bu dönemlerde zirve yaptı. Ülkemizde her ortamda acılar artıyor. Her gün gelen şehit haberleri içimizi yakıyor. Suriye'de olanlar Irak'ta yaşananlar nedeni ile çevremizdeki artan sorunların ülkemize ciddi yansıması var. Bu gün sınır illeri olarak var olan sorunların  yanında süreçten çok ciddi etkilendiği açıktır. O nedenle yanlış dış politika bölge sorunlarını da daha da artırmış, işsizlik daha da bölgede ağır tahribat yaratmıştır. Bölge için bu anlamda sorunlarına daha hızlı çözüm üretilmedir” dedi.   
           
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  ülkemizde demokratik kitle örgütlerinin önemine de  dikkat çekti ve örgütlü toplumun önemine değindi. Sosyal demokratların önce insan yaklaşımı ile sosyal demokrasinin evrensel değerlerini benimsediğini belirtip “Bizim için öteki yoktur. Her kesimin sorunlarını önemsiyoruz. Emeğin ortak sorunlarını da geniş bir dayanışma ve anlayış ile çözüme taşımak istiyoruz.  Her kesime toplantılarımız açıktır. Önerileri önemsiyoruz. Toplumsal sorunlar çözümü dayanışma içinde kolaylaştıracaktır. Ülkemizde 11 milyon sigortalı var, bunun 1,5 milyonu sendikalı ama grev, toplu iş sözleşmesi yapabilen 640 bin kişi.  Bu da gösteriyor ki sendikalaşma önünde önemli engeller var. Bu bağlamda sendikalar yasası değişmelidir. Uluslarası Çalışma Örgütü (ILO) standartlarında haklar ülkemiz çalışanları için de uygulanmalıdır. Örgütlenme önünde engeller kaldırılmalıdır. Emek en yüce değerdir. Çalışanın hakkı çalışana verilmelidir. CHP her kesimin sorunlarını çözmeye taliptir”dedi.

 Gürer soruları yanıtladı. Toplantılara Gaziantep CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve Kilis CHP İl Başkanı Abidin Uslu , Emek Bürosundan Burhanettin Bulut da katıldı.
Editör: TE Bilişim