CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde kesilen ve yok olan ağaçların durumunu sordu. Gürer, Bakanlığın diktiği ağaç rakamlarını verdiğini, yok edilen ağaçların da rakam olarak miktarının açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“Kesilen ağaçlar var, yok olan ağaçlar var. Rakamsal olarak dikilen ağaçlar veriliyor ama bir yıl içinde ne kadar kesilen ağaç oluyor, yani yok edilen ağaç oluyor? Örneğin, Türkiye’de basına yansıdı, önemli oranda zeytin ağaçlarının olduğu bölgelerde tahribatlar oldu madenle ilgili. Çünkü, bizim bölgemizde de meralar filan yok ediliyor, artık, maden sahaları içinde ağaçların da bir kısmı gidiyor. Bunlar rakamsal olarak var mı? Yani yangında kaç adet ağaç yandı, kaç ağaç dikildi? Öyle bir mukayese yaparsak herhâlde orada da verimli olur. “

TAŞERON İŞÇİLER
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçi sorununa da değindi ve işçilerin kadroya alınmasını istedi. Gürer şöyle konuştu:“ Bir de bu taşeron çalıştırma olayı; bunların kadro sorunlarının çözümlenerek kadroya alınmalarının doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü, seçim zamanında köylere gittiğimizde sulama ve benzer işler için çalışanlar alınıyor, daha sonra seçimden altı yedi ay sonra bunlar çıkarılıyor, çıkarılınca o dikilen ağaçları sulayacak, bakacak eleman sorunu da oluşuyor. Orada da bu anlamda bir sıkıntı var. Bir de bu don ve benzeri olaylarla ilgili bölgedeki değerlendirme ve meteoroloji üzerinde yapılan değerlendirmelerle ilgili, Niğde’ye sanırım en son 3 tane daha istasyon yapıldı ama bununla ilgili de bölgede daha önceki olanların da modernize edilmesi ve bu bağlamda üreticiyi daha önce uyaracak sistemin oluşturulması gerek. “
 
NİĞDE KOÇAK KÖYÜ TAŞINMA SORUNU MECLİSTE
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İli Ulukışla İlçesi Koçak Köyü taşınma sorununu bir kez daha Mecliste gündeme getirip Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bu konuda ne yapıldığını sordu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“ Ulukışla İlçesi Koçak Köyü orman alanına taşınmasıyla ilgili sizinle görüşmüştüm, iletmiştim de. Siz de “O konuyu ben gittim, orada konuştum, ilgi alanımda.” demiştiniz. Koçak Köyü durumu ne oldu? Koçak için yer aranıyordu, böyle bir yer verilmesi yönünde çalışma devam ediyor mu?”dedi. Orman Bölge Müdürlüğü alternatif hazine arazileri bulunduğu gerekçesi ile  reddedilen talep  için  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,“Evet, hazine arazisi bulunduğu gerekçesiyle talebi reddedilmiş ama -hazine arazileri varmış- tekrar bakayım. “dedi.
 

 
 
Editör: TE Bilişim