Devlet Eski Bakanı 17. ve 20. Dönem Milletvekili hemşerimiz Akın Gönen bir basın açıklaması yaptı. 

Açıklaması aynen şöyle; 

Parlamenter Sn. Yavuz ERGUN’un 10 Haziran 2019 Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasını yerel basına yansıdığı kadarı ile dikkatle okudum.
 
Açıklamalarında beni kastederek “Bakanlık makamında iken yetkileri varken yapmadıkları bazı şeyleri şu an neden olmadı gibi beyanda bulunduğumuzdan bahisle, amacımız ilimizi iyi yere getirmekse bu işin içine herkesin girmesi lazım, ama yapıcı olarak” denilmiş.
 
Ben öncelikle şunu ifade edeyim; siyaseti, imkân ve yetki elimde iken umumi hizmet için en iyi şekilde kullandığım kanaatindeyim. Görev dönemimde programa koydurduğum, başlattığım veya başlama durumuna getirdiğim bazı hayati yatırımların ben siyasetten ayrıldıktan sonraki mevcut eksik durumlarını ve neler yapılırsa sonuç alınabileceğini, devlet ve siyaset tecrübemle ve hiç kimseyi hedef almadan kendilerinin basında çıkan LOBİ ihtiyacı beyanı üzerine katkı olur ümidiyle açıkladım.
 
------  Çünkü; görevde iken başlattığım ve şu anda yarım olan OTOYOL’dan bahsettim.
 
------  Görevde iken programa koydurduğum ve şu an yarım haldeki HAVAALANI ile ilgili konuşuyorum.
 
------  Görevde iken Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bütçesine koydurduğum ve 2000 yılında yayımlanan ECEMİŞ SUYU Projesi ile ilgili yapılması gerekenleri söylüyorum. Çünkü bu suyun kaderi, önümüzdeki günlerde geç de olsa belirlenecek sanırım.
 
------  Turizm ile ilgili 2007 yılında Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen ve yürürlüğe konulan Turizm Stratejik Belgesi’nin ilimiz açısından bu tarihten sonra ortaya çıkan engellerden samimi olarak bahsedip ilimiz zararının giderilmesinin yollarından bahsediyorum.
Zira 2019 – 2023 Turizm Stratejik Belgesi, bugünlerde yeniden yapılıp açıklanacak. Kapadokya Turizm Gelişim Bölgesi kapsamına Niğde mutlaka alınmalıdır.
 
------ 2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen ve ihalesi yakınlarda iptal edilen Enerji İhtisas Organize Bölgesi (YEKA) konusunun ilimiz için öneminden bahsediyorum.
 
------ Cumhurbaşkanlığı makamınca 13 Aralık 2018 tarihinde yayımlanan icraat programı ile TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması için Tarım Bakanlığı’nca bu günlerde yer seçimi yapılacak.  İlimiz bu fırsatı kaçırmasın diye, zamanı geçmeden gayret edelim çabası ile yazı yazıyorum. Amacım, iş işten geçmeden katkı yapmaktır.
 
Ben davulun sesini, yani devlet işlerini ve yatırımlarını uzaktan da olsa iyi duyduğum ve takip ettiğim için, duymayanlar varsa duysunlar ve gereği geç kalınmadan yapılsın diye katkı için gayret gösteriyorum.
 
Amacım kesinlikle günlük politika değildir, tamamen ilimize katkı amaçlıdır.
 
Yazılarımı ve taleplerimi önce sizlere yani etkili ve yetkililere gönderiyorum. Ancak cevap alamadığım için basın yolunu da zaruri olarak denemekteyim. Basında ve sosyal medyada yazılarımla ilgili yapılan yorumlar ise onları yapanları bağlar beni bağlamaz.
 
Takdir, vatandaşa hizmet sözü verenlerindir. İster yararlanılır, istenirse duymazlıktan gelinir veya alınganlık gösterilir, sitem edilir.
 
İçtenlikle tekrar başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcınız, yar ve yardımcımız olsun.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili
14.06.2019
 
Editör: TE Bilişim