16 yıl önce yapılan genel seçimlerde partilerinin baraj altında kalmasıyla görev üstelenen CHP’li gençler yıllar sonra bir araya geldi.

Büyük zorluklarla ve olanaksızlıklarla mücadelede ederek, Eskişehir’de başlatılan gençlik yapılanması 2002 seçimlerinde tüm Türkiye’ye örnek olan bir modele dönüştü.

Oluşturulan CHP Eskişehir Gençlik Kolları, mahalle mahalle gezerek, üniversitelerde genç arkadaşlarına ulaşarak, kısa sürede sayıları yüzlerle ifade edilen bir yapılanmaya dönüştü.

Geçtiğimiz 10 Kasım’da aradan geçen onca seneye rağmen bağlarını koparmayan ve 2001 yılında çıkardıkları Devinim Dergisi ile isimleri özdeşen gençler Eskişehir’de bir araya geldiler.

1999-2004 yılları arasında Eskişehir İl Gençlik ve Merkez İlçe Gençlik Kolları’nda başkan ve yöneticilik yapmış gençler buluşma için Türkiye’nin dört bir tarafından Eskişehir’e hareket ettiler.

Dönemin İl Gençlik Kolları yöneticileri Sibel Yürekli, Sevil Aksoy ile dönemin Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Usgül’ün organize ettiği buluşmaya, Eskişehir dışından Eski Gençlik Kolları Başkanı İlker Tunca, Hacı Bektaş Önal, Andaç Kara ile yönetimlerde görev almış Ali Uluşahin, Özkan Türkyılmaz, Gökhan Özbek’de katıldılar.

35 kişilik kurucu ekip, 10 Kasım 2015’de saat 09:05’de Atatürk Anıtı’nda saygı duruşundan sonra yine kendileriyle özdeşen ve dönemin efsane pankartı olarak adlandırılan “Tam Bağımsız Kemalist, Demokratik Türkiye” yazılı siyah pankartıyla il binasına doğru sloganlar eşliğinde yürüdüler.

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar ile, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçar tarafından karşılanan “Devinim Gençliği” parti binasında yapılan toplantı ile geçmişten bugüne yapılanlar ve yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Başkanı Özkar, “Evinize Hoşgeldiniz” diyerek yaptığı açılış konuşmasında partide görev almış ve hala parti için mücadele edenlerle bir arada olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Devinim Gençliği adına Uğurcan Usgül ise yaptığı konuşmada gerek Eskişehir’de yaşayan arkadaşlarla, gerekse şehir dışında yaşayan arkadaşlarla bağlarının hiç kopmadığını, fikirsel bir bütünlük içinde bir arada bulunduklarını ifade etti.

Dönemin Gençlik Kolları İl Başkanları Hacı Bektaş Önal ve İlker Tunca’da kısa birer konuşma yaparak, zorlukla ama inançla oluşturulan gençlik kollarının tüm Türkiye’ye örnek olacak projelere imza attıklarını ifade etti.

Toplantı sonrası Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçar’a mücadelenin ve birlikteliğin sembolü olan siyah pankart emanet edilirken, İl Başkanı Sinan Özkar’a dönemin parti rozeti hediye edildi.

Daha sonra Tepebaşı İlçe Başkanlığı’na geçerek burada ilçe yöneticileri ve gençlerle buluştu.

Organizasyon kapsamında Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi ile, Canlı Tarih Müzesi’ni ziyaret eden gençler, akşam 20:00’da bir araya gelerek hem anıları yad ettiler, hem de neler yapabileceklerini masaya yatırdılar.

Gecenin geç saatlerine kadar süren yemekli toplantı sonrası bu buluşmanın farklı şehirlerde periyodik olarak yapılmasına karar veren gençler, yeni gençlere tecrübe ve deneyimlerini aktarma kararı aldılar.

Buluşmadan Notlar;

Buluşmaya Eskişehir’den dönemin Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Üstündağ, İl ve İlçe Gençlik Kolları Yöneticilerinden Gülçin Karausta, Mehmet Ali Çelik, Bülent Aksoy, İlkay Şenli, Evren Yıldız, Özgür Karaman, Elvan Biliroğlu, Engin Duru, Mehmet Bora Özsoy, Bülent Eryılmaz, Meral Gülücü, Nurtaç Kurulgan, Ali Ekber Sakıcı, Tuğçe Yürekli ile birlikte gençlik kollarında görev yapmış diğer arkadaşlar katıldı.

Dönemin Eskişehir Gençlik Kolları, 1 yıl gibi bir süre içinde kurumsallaşmasını ve örgütlenmesini tamamlayıp, Devinim Dergisi’ni çıkarmaya başlamış, 16 Mayıs 2002 tarihinde düzenledikleri 5 bin kişilik dev Grup Çığ Konseri’nden sonra 17-19 Mayıs 2002’de Samsun’dan Ankara’ya Tam Bağımsızlık Yürüyüşü düzenledikten sonra, Gençlik Kolları Seçim Koordinasyon Merkezi ( GESEK )’ni kurarak 2 Kasım 2002 seçimlerinde Eskişehir’de sahada 500 gençle olağanüstü başarılara imza atmışlardır.

Dönemin genel merkezi tarafından sık sık takdir edilen, tüm Türkiye’ye örnek gösterilen yapılanması gelmiş geçmiş en çalışkan gençlik kolları arasında sayılmaktadır.

Şu an farklı mesleklerde bulunan ama bulundukları illerde gerek sivil toplum örgütlerinde, gerekse partilerinde aktif görevlerde bulunan gençler geleceğe dair çalışmalarına devam edecekler.

 

 


Editör: TE Bilişim