Geçtiğimiz hafta DEVA - Demokrasi ve Atılım Partisi  Niğde İl Başkanlığı görevine atanan Mevlüt Gümüş, Niğde’de faaliyet gösteren basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantı yaptı.

SAYIN BABACAN’IN DEDİĞİ GİBİ ÜLKENİN BÜTÜN SORUNLARI 1 YILDA ÇÖZÜLÜR

Toplantıda ülke gündemi ve partisi hakkında bilgiler veren Mevlüt Gümüş;  Niğde’de DEVA Partisi olarak çok iyi bir kadromuz var. DEVA Partimizin kuruluşu çok kısa bir süre oldu. Ama bu kısa bir sürede iyi bir ivme yakaladık. Şuan anketlerde yüzde 5,8 olarak görünüyoruz. Ama ben bunun çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü yönetim kadromuz çok güçlü ve liyakat sahibi arkadaşlardan oluşuyor. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın dediği gibi, Türkiye’deki bazı sorunların çözümü o kadar kısa zamanda çözülür ki, bir yıl içinde her şey çözülebilir. Ama öncelikle adalet olmalı, hukuk olmalı, demokrasi olmalı” dedi.

SON 1 YILDA 200 BİN AİLE , SON 10 YILDA 1,5 MİLYON AİLE BOŞANMIŞ…

İl Başkanı Mevlüt Gümüş açıklamasının devamında;  Türkiye’de son yıllarda kardeşliğin çok azaldığını görüyorum, özellikle son 10 yılda  insanlar birbirleri arasında kin ve nefret şeklinde davranışlar görünüyor. Bunun en büyük nedeni de ekonomik olduğuna inanıyorum. Zaten ekonomi kötü olursa  evde huzur olmaz, annemiz, babamız huzursuz olur. Son bir yılda 200 bin boşanma meydana gelmiş, 400 bin evlilik var. Son 10 yılda 1,5 milyon aile boşanmış. Boşanan ailelerin çocuklarını düşünün.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLDİĞİNDE DOLAR 4 LİRA İDİ, ŞİMDİ 10 LİRA  OLDU.

Şuanda ekonomimiz çok bozuk, dolar ve euroyu görüyor musunuz? 2018’de başkanlık sistemine geçtiğimizde dolar 4 bin küsür liraydı. Dün akşam gördüm şuan 10,02 liraydı. Bazıları sorabilir, dolar Euro artıyorsa ne oluyor diye. Dolar Euro artarsa şuan bizim dış  borcumuz  artıyor. Dış borcumuz 450 milyar dolar oldu. Ülkemizde neyi ele alırsak her şey kederli, dertli… Bunu yaşıyoruz, haberleri okuduğumuzda görüyoruz. Psikolojik çöküntü yaşıyoruz.

GENÇLERİN DERDİ YURT DIŞINA ÇIKMAK

 Ben matematik öğretmeniyim, Niğde’de bir çok öğrenci yetiştirdim. Öğretmendi, doktordu, avukattı bir çok öğrenci yetiştirdim. Mesela avukat öğrencilerim diyor ki. “Şuan yaklaşık 60 avukat kendi büromuzun kirasını ödeyemiyoruz” Öğrencilerin gençlerin bütün hayali üniversiteyi kazanmak, mezun olduktan sonra bir an evvel yurt dışına kapağı atmak. Bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi değil mi? Niye gidiyor bu gençler, bunların gitmesi demek beyin göçü, beynimiz göçüyor ise, bizim teknoloji üretmekte sıkıntı çekeceğimiz anlamına geliyor. Mezun olan öğrencilerin hepsinin derdi bu, işsizlik. İşsizlik inanılmaz bir sıkıntı. Bulduğu zamanda asgari ücret, asgari ücretle geçim nasıl olur biliyor musunuz? Hepiniz bir markete gittiğiniz zaman, gıda fiyatlarını, yağ fiyatlarını görüyorsunuz.

ÜRETEN MEMNUN DEĞİL, ALAN MEMNUN DEĞİL, SATAN MEMNUN DEĞİL

İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi? İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi?

Tarımda kullanılan gübreler yüzde 200 artmış. Üreten memnun değil, alan memnun değil, satan memnun değil. Biz Deva olarak diyoruz ki. Liyakat sahibi, hak ve hakkaniyete sahip insanlar bir araya gelsin. Makamın karşılığını versin, donanımlı olsun. Adalet olsun, hukuk olsun, demokrasi olsun… Donamınlı, liyaketli kadrolar iş başında olduğu zaman Türkiye’nin içinde bulunduğu buhran dönemini aşmak hiç de zor değildir. Genel başkanımızın dediği gibi bir yıl içinde her şey düzelir. İnşallah DEVA Türkiye’ye deva verecek” dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Mevlüt Gümüş’ün açıklamarının ardından Merkez İlçe Başkanı,  Parti Genel Sekreteri ve Kadın Kolları Başkanı da kısa bir konuşma yaparak gündemi ve partileri hakkında bilgiler verdiler.

Editör: TE Bilişim