DEVA Partisi Niğde Kurucu İl Başkanı Avukat Hatice Fidan, basın mensupları ile parti binasında bir araya geldi. Başkan Avukat Hatice Fidan, il yönetimini daha oluşturmadıklarını, Yönetimde belli bir kriterinin olmadığını sadece mesleğinde iyi, çevresinde iyi insanlarla birlikte yol almak istediğini açıkladı.

Yaptığı açıklamada İl başkanlığına gelme sürecinden bahseden Deva Niğde İl Başkanı Hatice Fidan,‘‘ Vatana millete hizmet için bu mesleğe girdim ve hukuk okudum. Bir çok başvurularım da olduğu gibi özel sektörde de önüme engellerin çıktığını gördüm. Bu süreçler beni törpüleyen ve bir noktadan sonra hayal kırıklığına uğratan süreçlerden sonra, DEVA Partisinin parti binasını gördüm. Ali Babacan beye çok büyük bir sempati duyuyordum. İnsanlar merak ediyorlardı. Nasıl DEVA Partisi diye. Gerçekten riyakata önem veriyorlar mı veya referans ile mi alıyor diye. Kesinlikle referans gibi araya birini koyma olmadı. Parti binasına girdim. Kurucu birisiyle görüşmek istediğimi belirttim ve kendileri beni çok güzel karşıladı. Temas kurduk, CV’mi değerlendirdiler ve birlikte hemhal olduk dertleştik. Ülke için ne yapılabilirim konuştuk. Ve sonrasında sağ olsunlar layık gördüler il başkanlığı teklifinde bulundular. Bir şeyler yapmak isteyen bir insan olarak, Türkiye’deki her şeyin bir siyasi çözümlemeden geçtiğini gördüm. Siyasete girmeden Türkiye’deki hiçbir şeyi değiştiremiyorsunuz. Kendi alanınız ve kendi çevrenizde ancak konuşma yapabiliyorsunuz. Dost meclisinde açıklamalar yapıyorsunuz zaten. Sizin gibi düşünen insanlarla değişim sağlayamıyorsunuz. İnsanların hayatlarına dokunamıyorsunuz. Burada bulunmamız bir vesile ve aracı olarak görüyorum.’’ Dedi.

Yönetimde Arkadaşım Köylüm Birlikte İş Yaptığı İnsanları Doldurma Gibi Niyetim Yok

Yönetimi daha oluşturmadığını ve yönetimde köylü, arkadaşayım ve iş yaptığım insanları doldurma gibi niyetinin olmadığını söyleyen Başkan Hatice Fidan, ‘‘Yönetimimizi daha oluşturmadık. Yönetim kurma aşamasındayım. İnsanların beni tanımasını da istiyorum. Yönetimde de belli bir kriterim olmadığını sadece mesleğinde iyi, çevresinde iyi insanlarla birlikte yol almak istiyorum. Parti gerçekten riyakata önem veriyor. Bunu da ön planda tutmak istiyorum. Yönetimle ilgili görüştüğüm arkadaşlar kurucu şunu tanıyorum, kurucu bunu tanıyorum diyerek geliyorlar. Ben onlara diyorum ki parti tüzüğünü okumadınız galiba yada Ali Babacan beyin konuşmalarını dinlemiyorsunuz diyorum. Kurucu kişiyi arasam bile kendisi benim için değil sen nasıl istiyorsan öyle seç diyeceklerdir. Burada gerçekten tadındık aracı gibi durum yok. Herkese nötr bir insanım. Kendime ekstradan sempati ile yaklaşmıyorum. Buraya köylüm, arkadaşlarım, birlikte iş yaptığım insanlarla doldurmak gibi bir niyetim yok. Herkesin burada olmasını istiyorum. Niğde’nin sosyolojik yapısın uygun her kesim insanla birlikte olmak gayretindeyim. Yönetimde illa iş sahibi değil işsiz kişiler olmasını istiyorum. Toplumu karşılayan bir yönetimle toplumun içerisine çıkmak istiyorum.’’ Diye konuştu.

Gençleri de bekliyorum, Benim İçin Çok Kıymetliler

Bor İYİ Parti Adayı MHP'li Sıtkı Erat Lehine Çekildi Bor İYİ Parti Adayı MHP'li Sıtkı Erat Lehine Çekildi

Gençleri de parti yönetiminde görmek istediğini belirten Başkan Fidan, ‘‘Toplumumuzda bir çekingenlik var. Gelin bu çekingenliği birlikte kıralım. Toplumdaki herkesin bir şeyler ifade edebileceğini kendini anlatabileceğini gösterelim. Ses olalım. Sıkıntımız var ise sesimizi yükseltelim. Dün Dünya Kadınlar günüydü ve Niğde’de 1 yıl içerisinde 2 kadın cinayeti var. Mağduriyeti olan insanın sesinin daha gür çıkması gerekir. Çekinmemesi lazım. Fakat toplumda bir çekingenlik ve bu çekingenlik ise yargı süreçlerini etkiler endişesi var. Birlikte olup gençlerimize de umut olmak istiyorum. Bende bir gencim. Umudu törpülenmiş ve yıkılmış bir gencim. Bu umudu tekrara yeşerteceğim yerde olduğumu düşünüyorum. Gençleri de bekliyorum benim için çok kıymetliler. Her zamanda benimde önümde olabilirler. Kendilerini ifade etsinler ve geliştirsinler istiyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim