CHP Milletvekili GÜRER referandum  kişi ve parti seçimi değil, ülke rejimi tercih seçimidir. CHP Niğde İl Örgütü referandum sürecinde izlenecek yol ve çalışmalar ile ilgili İl İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer katılımı ile toplantı yaptı.
 
 
 Toplantı açılış konuşması yapan İl Başkanı  Erhan Âdem  “CHP olarak süreci değerlendirmek için toplandık” dedi ve Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu bağlamda bilgilendirmede bulunacağını ifade etti.
 
MADDELERİ OKUYAN KİMSE “EVET” DEMEZ
 
 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada şöyle dedi, “Referandum kişi ve parti seçimi değil ülke rejimi tercihidir. Parlamenter sistemin güçlendirilmesi yerine tek adam rejimine geçiştir bunun kim olduğu değil bunun bu düzenleme ile erdiği yetkiler önemlidir milli irade ile seçilen meclisin başkanın cumhurbaşkanına yurt dışında iken vekâleti dahi kaldırılmakta yerine cumhurbaşkanının atadığı seçimle gelmeyen bir kişiye ülkeyi yönetebileceği bir yetki verilmektedir. Başbakan kalkıyor, bakanlar kurulu kalkıyor, gensoru yok, güvenoyu yok, sözlü soru önergesi yok. Anayasa Mahkemesi Üyelerini,  Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu Üyelerini ve Valiyi tek başına atayan bir kişi var, yani halkın meclisi yerine tek kişi iradesi geliyor. Ortak akıl kalkıyor, bu her görüşten insanın düşünmesi gereken bir durum. Geleceğimizi oylayacağız, demokrasiyi oylayacağız, adı Cumhuriyet ama içi teK adam rejimi bir düzenleme, her maddeyi tek tek okuyan hiç kimse bu referandumda evet demez, çünkü ülke geleceği risk altına giriyor” Dedi.
 
BU DEĞİŞİKLİK İŞÇİ, ÇİFTÇİ, EMEKLİ VE İŞSİZİN SORUNLARINI ÇÖZMÜYOR

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer bu süreçte vatandaşın mutlaka 18 maddeyi okumasını, neyin değiştiğini, yerine hangi maddelerin konulduğunu vatandaşın öğrenmesinin karar vermesi için yeterli olacağını, CHP olarakta değişen maddeleri  anlatacağını ifade etti. Bu değişikliklerin işçi, çiftçi, emekli, engelli, işsiz sorunlarını çözemediğini dile getirerek maddeler hakkında kapsamlı açıklama yaptı soruları yanıtladı.
 

 
Editör: TE Bilişim