Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Yönetim Kurulu Üyeleri İle birlikte Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Erdoğan Aykin'i makamında ziyaret etti.

 CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı  ve beraberindeki heyet, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliğinin kuruluş ve amacının küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunmasındaki önemine vurgu yaptı.

 BAĞ-KUR PRİMLERİ ARTIYOR ESNAF ÖDEME ZORLUĞU ÇEKECEK

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı; ,İlimizde Esnaf  ve Sanatkarlar Odalar Birliğinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz.  İlimizin bir çok konuda İç Anadolu’nun diğer illerinden geri kalmasının da unutulmaması gerektiğini bu konuda sayın vekilimiz Ö.Fethi Gürer beyinde TBMM  Niğdemiz ile ilgili bir çok meclis önergesi vererek ilimizin sorunlarının takipçisi olduğunu takdir edersiniz. . Niğdemiz de yirmisekiz odanın oluşturduğu büyük bir kuruluş olan Esnaf Odalar Birliğimizin örnek çalışmaları bizleri gururlandırmakla birlikte Birliğinize bağlı oda yöneticileri ve üyeleri ile yaptığımız iştişarelerde çalışmalarınız takdirle karşılanmaktayız. ,Esnafımızın çalışma standartları bakımından daha iyi konuma gelmesi konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Davarcı açıklamasının devamında;  Hükümetin asgari ücret tespit komisyonu 1 Aralık 2015 tarihinde toplanmış ve ilk görüşmelerde hükümet tarafından asgari ücretin 1.300,00 T.L. net yapılması teklifi komisyona sunulmuştu .İşveren tarafının da asgari ücret maliyetinin işverene büyük yük getireceği ve maliyetlerin yarısının devlet tarafından karşılanması gerektiği teklifi sunuldu.30.12.2015 tarihinde komisyon son toplantısında asgari ücret net  1.300,00 T.L, brüt de 1.647,00 T.L. olarak belirlendi. Asgari ücretin 1.300,00 T.L. net oldu.Asgari ücretin netinin 1.300,00 T.L. olması ile birlikte 2016 yılı ilk dönemi için yani 01.01.2016-30.06.2016 tarihleri arasında brütün 1.647,00 T.L. olması demek. Bu da 2016 yılında Bağ-Kur primlerinin büyük oranda artması anlamına gelmektedir. Çünkü Bağ-Kur primleri asgari ücretin brüt tutarı üzerinden belirlenmektedir, Asgari ücretin 1.300,00 T.L. olması ile birlikte 5510 Sayılı Kanunun 4/b bendine tabi Bağ-Kur’luların ödeyeceği en düşük ve en yüksek Bağ-Kur primleri şu şekilde olacak:01.01.2016-30.06.2016 tarihleri arasında en düşük: 568,21 T.L, en yüksek 3.693,40 T.L.,Bağ-Kur primi ödeyeceklerdir. Buda esnafımız için büyük külfet oluşturuyor.” dedi.

  PRİMLERE DEVLET DESTEĞİ GEREKİYOR

Niğde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin esnafın Bağ-kur primi ile  Esnaflarımız  bu primleri ödemekte çok zorluk çekecek hatta ödemeyenlerin çoğalacağı görünmektedir, Bu konuda hükümetin daha duyarlı olması esnafın bağ kur primine en az %20 oranında destek vermesini arzu etmekteyiz “ dedi ve CHP Merkez ilçe heyetine  ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti. 

Editör: TE Bilişim