Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Niğde’de üniversitesini ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’den brifing aldı.


Cumhurbaşkanı Gül, Niğde programı çerçevesinde ilk ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada bir basın mensubunun; “Yeni fakülteler açan Niğde Üniversitesi’ne bina ve donanım aşamasında bir yardımınız olur mu?” şeklindeki sorusuna Cumhurbaşkanı Gül, “Olmaz mı, şüphesiz ki üniversiteyi niçin ziyaret edeceğim? Üniversite bakalım, nasıl gelişiyor. Üniversitedeki eğitim seviyesi, üniversitedeki öğretim kadrosu, üniversite şehre ayrı bir hava getirir. ‘Üniversite sadece bina veya üniversite sadece ilin ekonomisine yardımcı oluyor’ şeklinde düşünmemek gerekir. Üniversiteleri illerin lokomotifi gibi düşünmek gerekir. İllerin her bakımdan standardını, kültür hayatını, buradaki entelektüel hayatı yükseltecek, buradaki sorunların çözümlerine yardımcı olacak, bilim adamlarının yaklaşımı, bütün bunlar çok önemli. O bakımdan Niğde Üniversitesi’nin eski olması, giderek kendisini kurumsallaştırarak yükseltmesi çok önemli. Niğde için bu bir kazanım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İldeki ziyaret ve incelemelerinin ardından Niğde Üniversitesine  geçerek Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’den brifing aldı. Rektörlük binası girişinde Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, personel ve öğrenciler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Rektörlük giriş katında bulunan 57. Alay Sancağını da inceledi.

AKKAYA BARAJI YİNE GÜNDEMDE…

Beraberindeki heyet ile birlikte makam odasına geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makam odasının penceresinden Akkaya Barajını inceledi ve Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ile Niğde Milletvekillerinden baraj ile ilgili sorunları dinledi.

Üniversitemizin şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’den brifing aldı. Niğde Üniversitesinin bu yıl 20. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek sözlerine başlayan Rektör Görür 20. Yıl anısına oluşturulan ormana Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün isminin verileceğini ve mart ayında fidan dikimine başlanacağını söyledi. Rektör Görür daha sonra üniversite ile ilgili gelişmeleri anlattı. 

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin ardından kendisini bekleyen personel ve öğrencilerle kısa süre sohbet ederek üniversitemizden ayrıldı.


 

Editör: TE Bilişim