Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabasında son dört aydır yaşanan saman yangınları ile ilgili 4 kişi yakalandı. 


Haber-Kamera : Selim GÖKEL
 

Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabasında Ağustos ayında başlayan saman balyalarının yangınlarının failleri yakalandı.

 

Bor İlçesi Çukurkuyu kasabasında büyük tedirginlik yaratan saman yangınlarının failleri Bor Jandarma Komutanlığının yoğun çalışmaları sonucu 4 kişi yakalandı, sorgularının ardından yangınları iki kişinin çıkardığı öğrenildi.  

 

Edindiğimiz bilgiye göre ; Yangınların başladığı günden bu yana Bor Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri  kasabada geceli gündüzlü yaptığı çalışmayla dün gece itibariyla yangınları failleri olarak Çukurkuyu olan  B.B(16) E.K.(17) isimli şahısları yakaladı.

 

ÇUKURKUYULULAR RAHAT BİR NEFES ALDI.

 

Zanlıların suçlarını itiraf ettikleri öğrenilirken, yangınları önce husumet içinde oldukları kişilere karşı motosikletleri geçerken yaktıkları ilk yangının ardından bunu alışkanlık ettikleri ve diğer yangınları çıkardıkları bilgisi edinildi.

 

Ağustos ayında başlayan ve 20’yi aşkın ayrı yerde saman balyalarının yandığı kasabada tedirginlik had safhada idi. Çukurkuyu Belediyesi faillerin bulunmasına yardımcı olacaklara 50 bin lira ödül koymuştu.

 

BOR JANDARMASI  GECE GÜNDÜZ BÜYÜK ÇABA SARF ETTİ

 

Yangınların başladığı günden itibaren Bor Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri kasabada büyük önlemler almış, trafik ekipleri gece gündüz kasabanın giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Sivil ekipler gece ve gündüz kasabada kalarak olayı çözmek için büyük çaba sarf ettiler. Jandarma ekipleri Çukurkuyu halkının hemen hemen kasabada yerleşik herkesin  bilgisine başvurdular. Titiz çalışmaların ardından dün gece itibariyla yangınların faili iki kişiyi yakaladılar.

 

Jandarma Ekipleri B.B(17) E.K.(17) isimli iki zanlıyı bu gün Bor Cumhuriyet Savcılığına çıkardılar. Savcılıkdaki sorgularının ardından  yaşları küçük olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. 

 

VATANDAŞLARDAN JANDARMAYA TEŞEKKÜR

 

Yangınlardan dolayı maddi ve manevi büyük sıkıntı çeken Çukurkuyulular faillerin Jandarma ekipleri tarafından yakalanmasından dolayı rahat bir nefes aldı. Çukurkuyu kasabası sakinleri faaillerin bulunmasında gece gündüz büyük çaba sarf eden Bor Jandarma Komutanlığı ekiplerine ve diğer emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

 

Çukurkuyu Kasabası Belediye Başkanı Rüstem Tümen’de yangını çıkaranların bulunmasından dolayı mutlu olduklarını belirtirken, yakalanmasında emeği geçen başta Niğde Valisi, Bor İlçe Kaymakamı ve özellikle gece gündüz kasabada kalarak çalışmalar yapan  Bor Jandarma Bölük Komutanlığı  personeline teşekkür etti.

 

HABERİN VİDEOSU BİRAZDAN…

Konu ile ilgili önceki haberimiz için manşet fotoğraflarına Tıklayın

Çukurkuyu'da Saman Yangınları Devam Ediyor



Çukurkuyu’da Saman Yangınları













Çukurkuyu'nun Neron'u bulunamıyor, bir yangın daha















Editör: TE Bilişim