Yeni eğitim yılı nedeni ile CHP Bor ilçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur bir mesaj yayınladı.
 Çopur mesajında tüm öğretmen ve öğrencilere başarı diledi. CHP Bor ilçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur şöyle dedi-“ Yeni bir eğitim yılına daha başlıyoruz. Bu dönemde tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz için güzel bir dönem olmasını diliyorum. Eğitimimizde son yıllarda farklı sorunlar yoğunlaşmıştır.Özellikle öğretmenlerimizin yaşam standatlarının yükseltilmesi, okulların donanım adına her türlü olanağa ermesi isteğimizdir.” dedi.
             CHP BOR ilçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur   eğitimde artan sorunların eğitiminde kalitesini etkiyeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.” Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yolunda ülkemizin gelişmesi, çağdaş medeniyet seviyesine ermesinde eğitimin önemi çok büyük olduğunu biliyoruz.. Eğitimin en önmeli iki değeri öğreten ve öğrenen varlığıdır. Öğreten yani bizlerinde öğretmenleri her türlü değeri ve ekonomik anlamda daha iyi yaşam seviyesine erecekleri hakları verilmelidir. Okullarımızın sorunları vardır. Eğitimde özellikle özel okullarında varlığında ayrışma giderek bilgiye ermede sorunları da yaratmaktadır. Paralı eğitim dar gelirlilerin çocuklarının daha iyi eğitim almalarının önünde engel olmamalıdır. Sosyal Devlet eğitimde eşitlik ve gereken desteği her aşamada sağlamalıdır. Öğretmen atamlarında yönetici atamalarında hakkainyet esas alınmalıdır. Eğitimin temel amacı Demokrasi ve Cumhuriyet değerleri üzerine kurulmalıdır”
GAZİLER GÜNÜNÜDE KUTLADI
CHP Bor ilçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur gaziler gününüde kutladı. Mustafa Hacı Çopur gazilerimiz ve şehitlerimize gösterilecek saygı,anma ve vefa tanımı ve sınırı yoktur”diyerek şöyle dedi. Yılda belirli günlerde değil   şehit ve gazilerimizi her gün anarak selamlayarak yaşamalıyız. Onlara her bir yurttaş olarak borcumuz var. O borç hiçbir şekilde ödenemez. Canı ile kanı ile düşmana karşı duranların adlarıda yaptıkları kahramanlıklarda vatan sevgiside tanımlanamayacak kadar büyüktür.Ülkemizin bulunduğu coğrafya tarih boyunca savaşların,işgallerin yaşandığı bir coğrafyadır. Bu topraklarda binlerce şehit ve gazi varlığı toprağın yurt olmasını sağlamıştır. Özellikle 30 yıldır yaşanan PKK terörü ile de yüzlerce canımızı kayb ettik. Gazilerimizde oldu. Vatan için yani bizlerin evlerinde işlerinde yaşamlarında rahat olmaları için canları pahasına ülkemizi koruyan Şehitlerimize rahmet, gazilerimize saygı sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim