Ak Parti Bor İlçe Danışma Toplantısı Bor Tyana Otel’de  yapıldı. Ak Parti’nin Bor İlçesine yapılan hizmetleri masaya yatırıldı. Basına açık bölümde ilginç açıklamalar yapıldı.


 Haber Fotoğraf : Selim GÖKEL


Ak Parti Bor İlçe Teşkilatı Olağan İstişare Toplantısı  Bor Tyana Otel’de yapıldı. Danışma kurulu toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan oluşturuldu.

 

Toplantıya Ak Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, Karanlıkdere Belediye Başkanı Abbas Altuntaş,  Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Emre Kesek, Kadın Kolları Başkanı Reyyan Sayın İl Genel Meclis Üyeleri Tevfik Avanoğlu, Ferhat Kavaklıoğlu, Sabri Bozdağ, meclis üyeleri, ilçe ve belde parti yönetimi üyeleri ile  partililer katıldı.

 

ERGUN : ÜYE SAYIMIZI % 84 ARTIRDIK…

BORDA 6 BİN 300 ÜYEMİZ VAR

Divan oluşturulmasının ardından, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun bir konuşma yaptı Ergun ; 2008’ yılında ilçe başkanlığına geldik bu güne kadar yaptığımız çalışmalar ile ilgili bir kısım bilgi vermek istiyorum.  2009 seçimlerinde partimizde ufak tefek ayrılmalar yaşandı, bunları hep beraber gördük. Buna rağmen %34,5 gibi oy oranı ile 86 oy farkı ile belediye başkanlığını kazandık. Bunun yanında Bahçeli, Kemerhisar ve Karanlıkdere belde belediyelerini Ak Parti ile buluşturduk. Referandum’da ise tüm teşkilat olarak Bor İlçemizin bütün köy ve beldelerini en az 4 sefer ziyaret ettik. Ülke genelindeki oy oranının üzerinde 57,5 gibi bir oy oranı ile çok önemli olan referandum da teşkilatımızın ne kadar başarılı olduğunu gösterdik. Yine son 2011 yılı genel seçimlerinde %55,5 gibi bir oy oranı ile Bor merkez ve tüm beldelerde Türkiye ortalamasının üzerinde oy oranına ulaştık. Teşkilatımızın en önem verdiği konulardan biri olan üye sayımızı % 84’lük bir artışla, 3 bin 400 civarında olan üye sayımızı 6 bin 300 ler seviyesine çıkardık. Bu hiç de küçümsenecek bir rakam değildir. Genel Merkezimizin hedefi olan % 15’lik bölümü aşmış olduk. Bundan sonra yapacağımız çalışmaları hızlandıracağız ve geçmişte yaptığımız çalışmalarda bizlere yardım eden herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

AVANOĞLU ; BOR’UN KÖYLERİNE 2012 YILINDA 2 MİLYON 400 BİN LİRALIK HARCAMA YAPILDI.

İlçe Başkanı Yavuz Ergun’dan sonra bir konuşma yapan İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Avanoğlu Bor İlçemizin 21 köyüne yaklaşık 2012 yılı içerisinde 2 milyon 400 bin lira kaynak aktardık, bu kaynaklar yollarımıza, kapalı sistem sulama, açık kanal sulama ve göletler anlamında bir takım yatırımlarımız söz konusu oldu. Bölgemizde bulunan yollara yaklaşık 600 bin lira kaynak aktardık. Gökbez Göletinin temeli atıldı ve önümüzdeki yıl faaliye geçecek, Okçu köyüne bir gölet yapıldı. Planlama aşamasında olan Halaç, Havuzlu göleti çalışmalarımız devam etmekte, köylerimizde kanalizasyon, yol, içme suyu anlamında hiçbir sıkıntımız yok, tamamlamış durumdayız” dedi.

 

ERAT: İKİ AY İÇİNDE BOR OSB’YE 16 ARSA TAHSİSİ YAPTIK

BU 16 TANE FABRİKA DEMEKTİR. İŞSİZLİĞİN SONUNA GELDİK

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada ise İlçemizin kanayan yarası Akkaya Barajı ile sorunun çözülme aşamasında olduğunu ve bu konuda ve Eski Hükümet Binası ile ilgili arsa sorunun çözümü konusunda yardımlarını esirgemeyen milletvekillerine teşekkürlerini iletti. Erat “ Hepimizin evinde bir yada birkaç işsiz genç var. Maalesef vekillerimizin önünde, il, ilçe başkanımızın önünde iş bekleyen bir  sürü hemşerimiz var. Bu iş konusunda çok önemli bir kilometre taşı olarak gördüğüm Bor Organize Sanayi’nin ayağa kaldırılması çok önemli, Organize sanayimiz 5. teşvik kapsamında, bu hemen etkisini gösterdi. Geçen ayki toplantımızda 11 tane arsa tahsisi yaptık, bu ay 5 tane daha arsa tahsisi yaptık yani iki ay içinde toplam 16 tane arsa tahsisi yaptık. 16 tane fabrika demek bu 16 fabrika da binlerce insanımız çalışacak. Bu işsizliğinde sonuna geldik diye düşünüyorum, eğer organize sanayimiz yeterli seviyeye gelirse Bor’un nufusu 60 bin 70 bin olacaktır. ” dedi.

 

Çinlilerin yatırım konusuna değinen Başkan Erat ; Çinlilerin gelme ihtimali çok yüksek ama hiçbir zaman “Geldi” kelimesini kullanmak istemiyorum” diyerek, Bor Organize Sanayi Bölgesinin önemine değindi ve bu sanayi ile Bor ve Niğde’nin ekonomisine büyük katkıların olacağını belirtti. 

 

2 MİLYON 150 LİRA DEVRALDIK… O KADAR YATIRIM VE HARCAMA YAPTIK…

BU YILSONU İTİBARI İLE 3 MİLYONUN ÜZERİNDE KASAMIZDA PARAMIZ VAR

 

Erat , Borcu olmayan bir belediye devraldığını, Belediyeyi devraldıklarında 3,5 yıl evvel eski para ile kasada 2 trilyon 150 milyar lira parası olduğunu. 3,5 yıl sonunda bu kadar yatırım ve hizmet yaptıklarını, kamulaştırma için 5 trilyon lira, 1 trilyonun üzerinde işçilere tazminat ödediğini ve bu kadar da hizmet yapmalarına rağmen 2012 yıl sonu itibari ile hala belediye kasasında  3 trilyonun üzerinde para olduğunu söyledi.

 

Erat, Bor İlçesine doğalgaz getirilmesini ve bu konuda ki çalışmalarını da anlatarak devam ettiği konuşmasında su konusunun çok spekülasyon edildiğini İller Bankasına 3 kuyu attırdıklarını ve bu kuyuların tahlilleri sonucu kuyuların açıldığını ve Bor’da çeşmelerden akan suyun gönül rahatlığı ile içilebileceğini söyledi. Otomatik klorlama yaptıklarını bu sistemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından bütün Türkiye’de uygulanmasını istediğini  söyledi.

 

BOR İLÇESİNE YENİ TOPLU KONUT GELİYOR

Erat, Kapalı Sebze Pazarı, Köy Garajı ve Sazlıca, Kaynarca yollarını tamamladıklarını, Paşa Camisinin çevresini düzenlediklerini, 192 tane İftiyan Mahallesi’nde Toplu Konut yapıldığını, Milletvekileri  ile görüşmelerinin  ardından yeni Toplu Konut yapma çabalarının olduğunu söyledi. Üstünpark’ta düzenleme yaptıklarını, Türbe, Şelale ve Bulgarcık Mezarlığında düzenleme yaptıklarını. Toki Mahallesine çok amaçlı salon yaptıklarını, Fatih ve Toki Mahallelerinde spor alanı yaptıklarını, 25 kilometre Akkaya’dan gelen sulama suyunun kanalını ve çevresinin düzenlemelerini yaptıklarını, Yeşildere’nin ıslahını yaptıklarını, Kayabaşını düzenleme yaptıklarını ve bu yıl açılacağını, Halkevi’nin 600 bin lira’ya Belediyeye devrinin yapıldığını, Bor’un her iki yönünde de köy garajı oluşturduklarını, Bahçeli Kahve’nin yeniden düzenleneceğini, Kamyon Garajı yaptıklarını, Niğde Bor yolu üzerinde refüj düzenlemesi yapılacağını, Yeni Mahalle’de çok amaçlı salon yapılacağını iki ayrı salonun olduğunu yakın zamanda faaliyete geçeceğini bir salonun bayanlara yönelik spor salonu olacağını da  belirtti. Fatih Mahallesine alt geçit yapıldığını, Ahmet Kuddusi Hz. mezarında yeni düzenlemeler yapılacağını, İftar çadırı açtıklarını, Fotoğraf Sergisi açtıklarını, Şehit Nuri Pamir Lisesi’nin 50.yıl kutlamalarını yapıldığını. Ali Yer’de köprüyü yenilenmesi, 17 Mahalleye çocuk parkları yapmak  gibi Bor Belediyesinin bir çok yatırım ve  faaliyetini anlattı.

DAHA GÜZEL BOR İÇİN, BOR’UN HAKLARINI KİMSEYE ÇİĞNETMEMEK İÇİN DAHA GÜZEL HİZMET YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ.

 Erat konuşmasının sonunda “ Bu memleket bizim memleketimiz,  bizden önce bir çok belediye başkanı geldi, bizden sonra da gelecek, önemli olan arkamızda güzel izler ve hizmetler bırakmaktır. Bu memleketin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bunu sağladığımızı düşünüyorum. Bana hiç kimse diyemez ki “ Sen bana oy vermediğim için bu muameleye uygun gördün, bana oy verdiği için haksızlığa uğradım ”. Kimse bunu desin ben belediye başkanlığını bırakırım. Hiçbir şekilde siyaset yapmadım, yapmayacağım. Bunu niçin söylüyorum. Sivas’tan yukarı herkes hemşeri, Karadenizde herkes hemşeri biz burada birbirimizi yiyoruz. Bunlara gerek yok. Biz bu memleketin çocuğuyuz, yarın düğünlerimizi de beraber yapacağız, cenazelerimizi de biz kaldıracağız. Birliğimiz beraberliğimiz devam etmesi gerekiyor. Bu memleket hepimizin. Belediye başkanlığı gelip geçer, makam para pul hepsi geçer. Hepimiz çalışmak zorundayız. Partiler ayrı olabilir ama bu memlekete hizmet etmek zorundayız. Bor’u kasaba görüntüsünden kurtarıp bir kent görünümü kazandırmak istiyoruz. Bir çok yerde nokta atışlar yaptık, kent görüntüsü vermeye çalıştık. Kültür Merkezi yaptık, burada çok güzel programlar yapılıyor. Kesintisiz hizmet yapıyoruz, Hep beraber sizin huzurunda şunun sözünü veriyorum, milletvekillerimizle beraber, teşkilatımızla, halkımızla beraber ben burada şunun sözünü vermek istiyorum,  daha güzel bir Bor için, ve Bor’un hakları için Bor’un haklarını hiç kimseye çiğnetmeden daha güzel hizmetler yaptığımıza ve yapacağımıza inanıyorum”dedi.

ÖZMEN : BOR’DA SANDIK ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ

Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen’de teşkilatçılık üzerine konuşma yaparak  “ Ak Parti Güçlüdür ve  Ak Parti’nin güçlü olması gerekiyor. Bu gücü sizlerden alıyor. Sayın Başbakanımızın talimatı ile sandık çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. Mahalle toplantıları ile bunu Bor ilçesinde de yapacağız. Seçime gitmeden önce halkın röntgenini çekmek istiyoruz. Halkın ne sıkıntısı var bunları öğrenmek tespit etmek için çalışmalar yapmamız lazım.” diyerek Ak Parti’li yönetimlerin yaptıkları icraatları sıraladı ve partililere tavsiyelerde bulundu. 

İl Başkanı Ahmet Özmen’in konuşmasının ardından Milletvekili Ömer Selvi konuşmasını yaptı.

 

SELVİ ; KİM ÖNÜME GEÇECEK DEĞİL… MAKAMIMIN HAKKINI VEREBİLİYORMUYUM ENDİŞESİ TAŞIMAMIZ LAZIM.

 

Ömer Selvi konuşmasını daha çok  teşkilatçılık üzerine yaptı.  Selvi” Hep toplantılarda şunu ifade ediyorum. Ayrılıkta azap vardır, birlikte rahmet vardır. Birlikte olmak çok önemli, bir ve beraber olamazsak, birbirimizi sevemez isek bu hareketten hayır gelmez, ama bir beraber olursak yaptığımız işten zevk alırız. Yaptıklarımızı daha kuvvetli şekilde anlatırız.  Bu çok önemli, ama zaman içerisinde yaşıyoruz, bazen görüyoruz  ki biz kötü olanı tercih ediyoruz. Ayrılıkları körükleyen, sohbetlere giriyoruz, endişelere düşüyoruz. Eğer bir endişe olacaksa endişenin şu olması lazım. Endişenin birileri benim önüme geçecek, birileri benim yerime geçecek değil. Ben acaba yaptığım işi iyi yapabiliyor muyum?. Yeteri kadar doğru yapabiliyor muyum? Doldurduğum makamın hakkını verebiliyor muyum? Endişemizin bu olması çok çok daha önemli. Zaten herkesin endişesi bu olduğu zaman inanın bu tür nifak sokacak diyaloglar, konuşmalar veya ayrışmalar söz konusu olmayacaktır.” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

KAVAKLIOĞLU ;  NİĞDE’DE ŞEHİR MİMARİ KARAKTERİ YOK…

ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ… ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ GÜNDEMDE

Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı kısa konuşmada “ Bundan sonra teşkilatlarımıza çok görev düşüyor. Daha akıllı, daha iyi birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekiyor. Bor İlçesinin değerlendirilmesi gereken bir takım kaynakları var. Bunlardan Bor Karma Organize Sanayi bölgesi orasının kalkındırılması lazım, büyümesi lazım. Askeri fabrika, Şeker Fabrikası var. Enerji İhsitas bölgesi gündemde, Organize Hayvancılık Bölgesi gündemde bu tip projeler üzerinde çalışmak ağırlık vermek lazım.  Belediye başkanımız yaptığı hizmetleri anlattı. Takdire şayan hizmetler. Ama.. Ben Niğde’de oturuyorum. Evimin penceresinden Niğde’ye bakıyorum. Baktığım zaman çok üzülüyorum Niğde’ye. Yani hiçbir mimari karakteri olmayan bir şehir yani bir kale ve yanında cami var. Onları da silseniz, çizseniz burası neresi diye sorsanız sıradan bir şehir.   Niğde’nin şehir olarak hiçbir karakteri yok. Bor’da eski mahallelerimiz  var, kale, harım, orta mahalle için güzel bir proje var bizde destekliyoruz. Buraların düzenlenmesi lazım. Mesela Genel Merkez olarak bir sempozyum düzenleniyor. Yaşanabilir ve estedik şehirler diye bütün Ak Partili belediyelerimiz orada yarışacaklar. Yani şehirlerimiz daha yaşanabilir hale getirmek lazım. Çocuklarımıza torunlarımıza daha yaşanabilir, daha estetik şehirler bırakmak için şimdiden bunlara kafa yormamız lazım. Bunlarda bu günden yarına yapılabilecek işler değil. Ama çok çalışmak lazım ve alt yapısını oluşturmak lazım ”dedi.

 

BAŞKAN ERAT’LA ARAMIZ YOKMUŞ, DEĞİŞTİRECEKMİŞİM GİBİ BİR SÜRÜ DEDİKODU ÜRETİLİYOR. DEDİKODU DEĞİL İŞ YAPMAMIZ LAZIM.

Kavaklıoğlu konuşmasının sonunda, “ Ömer Bey ile beraber çalışıyoruz, hiç ayrımız kayrımız yok. Çok iyi anlaşıyoruz, kardeş gibiyiz. Birbirimize iş pas ediyoruz.  Burada bir Sıtkı Erat Başkanla ilgili şeyler söyleniyor. Aramız yokmuş, değiştirecekmiş şöyle böyle bir sürü dedikodu. Ben herkese söylüyorum, Ak Parti çok kurumsal bir parti, ben istedim, ya da ben istemedim diye değiştirme gibi bir şey yok. Bunların çalışmaları var, anket çalışmaları yapılıyor, teşkilattan soruluyor vesaire bir çok yöntemi var. Burada hiç kimsenin ben dahil garantisi yok. Bu herkes için geçerli o bakımdan  böyle bir şey olamaz. Niğde’nin en büyük sıkıntısı dedikodu, hiç akla hayale gelmeyecek yerlerin, konuların dedikodusu çıkıyor. Sizde cevap veremiyorsunuz verdiğiniz takdirde farklı bir yöne gidebiliyor. Böyle bir sıkıntımız var, dedikodu ile uğraşmamız lazım, iş yapmamız lazım”dedi.

Kavaklıoğlu’nun konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.


 







Editör: TE Bilişim