Geçtiğimiz yıllarda Çiftlik İlçesi ve köylerinde sel felaketi yaşanmıştı. Bir vatandaş zarar görmüş, hasar tespiti yapılmış, Ak Parti milletvekilleri ve İl Genel Meclis Başkanı başta olmak üzere iktidar ve devlet heyeti ziyaret etmişti… Ama günden bu güne gelişme olmadı... Adeta bir kesim tarafından Unutuldu…


Fotoğraflar burada tıklayın…





Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik’te sel zararlarını Çamardı’da Toki konutlarını TBMM’ye taşıdı

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyla ilgili Maliye Bakanı’na bir de yazılı soru önergesi verdi. Gürer şöyle dedi: “ 11 Eylül 2014 tarihinde Niğde’de Çiftlik ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde, etkili olan sağanağın ardından meydana gelen selin verdiği hasarı tespit etmek için çalışmalar yapılmıştı.

Bozköy, Ovalıbağ, Divarlı, Çardak, Orhanlı, Kayırlı başta olmak üzere, birçok yerde selden dolayı hasar meydana gelmişti. Sel felaketi yaşandıktan sonra hasar tespitini Acil Afet Müdürlüğü yaptı. 23.10.2014 tarih 22789 sayılı yazısı ile Maliye Bakanlığı’na yazıldı.

1-Vatandaşların hasar tespiti yapılan zararları ne zaman karşılanacaktır?
2-Ödemelerde gecikme nedeni nedir?
3-01.07 2014 tarih, 13476 sayılı yazı ile Maliye Bakanlığı Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne iletilen Aksaray Taşpınar Belediyesi afet alacaklarının da ödenmesi ne zaman yapılacaktır?” dedi.

GÜRER, MECLİSTE DE KONUŞTU

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada 2014 yılında meydana gelen ve hasarları saptanan sel felaketine uğramış bölgelerdeki yapılmayan ödemeleri ve Çamardı Bademdere TOKİ Konutlarını Mecliste dile getirdi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada şöyle dedi: “ Niğde İli Çiftlik ilçesinde 11 Eylül 2014 tarihinde sel meydana geldi. Bozköy, Ovalıbağ, Divarlı, Çardak ve Orhanlı ile Kayırlı bu selden etkilendi. Hasar tespiti yapıldı. Benzer durum Aksaray Taşpınar bölgesinde de meydana geldi. Niğde ve Aksaray'da ekili alanları zarar gören, hayvanlarını yitiren vatandaşlar ile yolları zarar gören, köprüleri zarar gören belediyeler meydana gelen hasar karşılığında alacaklarını iki yıldır bekliyorlar. Maliye Bakanlığı’ndaki evrakları işleme girmediği için iki yıl önce selden zarar gören yurttaşlarımız bundan, verdikleri evraklar, tespitler karşılığı alacaklarını alamıyorlar.

Ayrıca, Çamardı Bademdere'de TOKİ konutları yapıldı, bunlar da sorunlu olduğu için iki yıldır hak sahiplerine verilemiyor. Defterdarlıkla, yapan kişi arasında süren yazışmalar devam ediyor. Vatandaş bu konuda da mağdur. Gerek TOKİ konutlarındaki sorunun çözülmesi, gerekse Çiftlik İlçesi’nde ve Aksaray Taşpınar'da meydana gelen sel felaketindeki zararların bir an önce giderilmesi konusunda Hükümeti duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.



Editör: TE Bilişim