CHP Niğde  Milletvekili Adayları Doğan Şafak ve Sevgi Özbek, Bor ilçesinde kahve toplantılarına katılırken, Niğde Ağacaşar ve bir köyde miting gibi toplantılar yapıyor.

 

Niğde’de birinci parti çıkmayı hedefleyen CHP, TBMM’de Niğde adına 2 milletvekili ile temsil edilmek isteniyor.

 

Son günlerde artan seçim çalışmaları, vatandaşlardan gelen olumlu görüşlerin yanı sıra, bağımsız anket sonuçları da CHP’nin başarısını destekliyor.

 

Her akşam seçim büroları dolup taşarken, saha çalışmasında büyük bir özveri ile gerçekleştiren CHP’liler Niğde’de adım atmadıkları sokak, cadde ve yerleşim yeri kalmadı!

Şu ana kadar CHP’nin başarılı kadın kolları Niğde Merkez’de 58 bin, Bor’da 22 bin seçmenle birebir temas kurarak, gerçekleşecek başarının gizli mimarı oldular.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak başarılı bir performans sergilerken, CHP’nin diğer milletvekili adayı Sevgi Özbek, kadınlar için umut oldu!

 

Toplumun tüm kesimi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara en yakın parti olarak görüyor.

Yaklaşık 230 bin seçmeni bulunan Niğde’de, Cumhuriyet Halk Partisi, tüm vatandaşlara sandığa gitme ve sahip çıkma çağrısı yaparken, 07 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerde CHP’nin iktidar olacağını müjdeledi!

 

Şu ana kadar yapılan tarafsız ve objektif anketlerde açık ara önde olduklarını vurgulayan Şafak, bununla birlikte iktidar partisinin telaşlandığını vurgulayarak; “di.

 

Ekonomik Projeler…

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Niğde’de unutulan tüm kesimlere ekonomik olarak sahip çıkacak projelerle geldiklerini ifade etti.

 

Seçimlere sayılı günler kala, CHP Niğde Milletvekilleri sahada çalışmaya devam ediyor. Niğde’de tüm yerleşim birimlerini seçim atmosferi boyunca 3 defa ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve Milletvekili Adayı Sevgi Özbek adeta Niğde’nin her yerinde…

 

Emekliye İntibah Müjdesi…

 

Emeklilerin maaşlarının sembolik düzeyde kaldığını ifade eden Doğan Şafak, acilen intibah yasasının çıkarılması gerektiğini ifade ederek; “Hiç kuşkusuz bu ülkenin bu noktaya gelmesinde emeklilerimizin büyük emeği var. Malesef iktidarlar emekliyi görmediği gibi, seslerine kulak tıkıyorlar!

 

Şimdiden müjdemizi veriyoruz. Emekli maaşlarında ki uçuruma son vereceğiz. Gelir adeletsizliğini engelleyeceğiz. Her dini bayramda 1’er maaş ikramiye vereceğiz. Böylece emeklimizin yüzü gülecek!

 

Niğde’nin dört bir tarafından emeklilerin CHP’ye yoğun ilgi göstermesi, emekli politikamızın ne kadar sağlıklı olduğunu gösteriyor” dedi.

 

Asgari Ücret Bin 500 TL…

 

Asgari ücretin yaşam koşulların altında olduğunu ifade eden CHP’li Şafak; “ Bugün asgari ücret bin lira bile değil! Eğer bin 500 lira yaparsan, ekonomide sirkülasyon oluşturursun, üretimden gelen güç, büyür! Bu yüzden 8 Haziran’dan sonar kurulacak halk iktidarında ekonomik politikalarımız taker taker hayata geçecek! Asgari ücret bin 500 TL olacak! Bu Niğde’nin tüm işyerlerinde geçerli olacak!

İşçi e emekçi kardeşlerimiz, bizim ekonomik politikalarda yalnız bırakmayacaktır” dedi.

 

Çiftçiye Mazot 1.5 TL

 

Tarımsal üretimde potansiyelimize ragmen çok geride olduğumuzu ifade eden CHP’li Şafak; “Düşünmenizi isterim ki, tarımsal politikalar çok belirleyicidir! Eğer üreticiyi desteklemiyorsanız, üretimden gelen gücü yok sayarsanız. Tarımsal sulama ve faaliyetlerde kullanılan mazotu 1.5 liraya verince bir şey kaybetmiyoruz ama tarımsal üretim potansiyelimizi doğrudan ekonomiye kazandırıyoruz. Sonuçta özel yatlara, gemilere sıfır vergi ile verilen mazot, çiftçi kardeşimize gelince 4 lira olmasının hiç bir mantıklı açıklaması yoktur! Niğdeli çiftçilerimize müjdeler olsun bu projeyi hayata hemen sokacağız. Çiftçimizin üretim yükünü hafifleteceğiz” dedi.

 

Niğde’de 6 bin 454 öğrenciye harç müjdesi…

 

Üniversite harçlarında 2. Öğretim için hükümetin duyarsız kaldığını ifade eden Şafak; “Bugün Niğde Üniversitesi’nde 6 bin 454 öğrencimiz harç ödemektedir! Bu rakam her geçen yıl artmakta, ailelere yük oluşturmaktadır! Bizler tüm devlet üniversitelerinde  öğrenci harçlarını kaldıracağız. Öğrencimizin üzerinde ki bu ekonomik baskıyı kıracağız. Aileleri rahat bir nefes alacak!

 

Bizleri harçlar kalktı diye eleştirenler sokağa, kampüse gitsinler! Sadece Niğde’de 6 bin 454 öğrenci bu harçları ödüyor! 6 bini aşkın aile zorluklar çekiyor! Sonra harçları kaldırdık diyorsunuz, oysa tamamından kaldırmayı denemiyorsunuz!” dedi.

 

Şafak yaptığı açıklamalarından sonra köy ve kent gezilerine devam etti.

 

 

Editör: TE Bilişim