Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ,İlçe Bşk. Yrd. Faruk Kabadayı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Şinasi Göktepe ve yönetimini Oda Başkanlık Binasında ziyaret ederek, oda üyeleri esnafların sorunları ile bilgi alışverişinde bulundular.

BÜYÜK MARKETLER MAHALLE ARALARINA KADAR GİRDİ

Ziyaret sırasında Bakkallar ve Bayiler oda başkanı Şinasi Göktepe sözlerine, " Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni İlçe Başkanı olarak seçildiniz.. İlçe Yönetim Kurulunuz ile birlikte Odamıza ziyaretinizi gerçekleştirdiniz. Çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun dileklerimizle birlikte , gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi ülke için bir idealdir, Ülke için Cumhuriyet Halk Partisi olmazsa ülke olmaz, çünkü sosyal demokrasiyi i savunan tek partidir. Bende İlçe Başkanlığınız ve Yönetim Kurulunuz ile birlikte bizleri ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim. Biliyorsunuz ki Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı görevini yaklaşık alt yıldır yapmaktayım. Daha öncede yirmi yıl Dere Mahallesi Muhtarlığı yaptım. Görevi devraldığımda bin yüz üyemiz bulunmakta iken şu anda 725 üyeye düşmüş durumdayız. Biliyorsunuz ki küçük Esnafın, Bakkal’ın durumu gün geçtikçe erimekte. Büyük marketlerin rast gelen yerlere işyeri açmaları bizleri perişan duruma soktu. Her mahallede, her köşe başında, her sokak başında büyük marketler açılmaya başladı. BİM’in den A101’den tutunda daha ismini dahi sayamayacağımız çok ortaklı, çok uluslu marketler mahalle bakkalı halinde her sokakta bulunmakta” dedi.

ÖMER FETHİ GÜRER ‘DEN ALLAH RAZI OLSUN SESİMİZ OLUYOR

Şinasi Göktepe konuşmasının devamında; “ Diyeceksiniz ki, Başkanım bize derdinizi anlatıyorsunuz da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Niğde’yi temsil eden bir tane milletvekili var ve Muhalefet Partisinden Allah razı olsun bizim ile ilgilenmekte. Sorunlarımızı Milletvekilimize iletirseniz Mecliste bunları dile getireceğini biliyoruz. Gücü yeter mi yetmez mi ? Yetmez ise bile önemli değil. Bizim için gerçekten sadece Niğde’de ki bakkalların veya Türkiye’deki Küçük esnafın sorunlarını zor durumda, zor şartlar içinde olduğunu duyurması yeterlidir, bizim için çok büyük nimettir. Çünkü bakıyoruz Ömer Fethi Bey çok değerli bir insan ve şu anda esnafını, insanları, kişileri birde memleketini seven bir insan olduğunu biliyoruz, görüyoruz, yakından takip edebiliyoruz. Neden derseniz gazeteleri, haber sitelerini takip ediyoruz her gün Ömer Fethi Bey’i sürekli görebiliyoruz. Daha önce biz bunları yaşamadık. Niğde’nin sorunlarını dile getirip, Bakan’a sorunca cevap alabiliyor ama görüyoruz şükürler olsun.” dedi.

EN DÜŞÜK BAĞKUR PRİMİ 568 LİRA KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe; “ Biliyorsunuz 7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimleri oldu. AKP tek başına iktidara geldi. İnsanlar, esnaf biraz rahatlar dedi. Fakat en son zamlarla beraber esnafın belini büktüğünü gördük. Bağkur pirimi en düşük 568 TL oldu. Bizim küçük esnafımızın ödemesi mümkün değil. Biz bunları sürekli yazıyoruz lakin bizim yazmamız hiçbir şeyi değiştirmiyor, köşede kenarda kalıyor. Sayın milletvekilimiz Niğde’yi seven insan, Niğde’yi temsil eden insan bunu mecliste dile getirirse memnun oluruz. Marketler yasası Niğde Merkez’de uygulanmıyor. Her sokak, her mahalle arası market oldu. Bunların ruhsatlarının yasal olup olmadığını bir önerge olarak sorarsa artı olarak Marketler sürekli rekabete giriyor ve küçük esnafımız mağdur oluyor. Bu rekabetin yılda 1 veya 2 sefer yapılmasını istiyoruz. Niğde’de küçük esnafımız primlerini yatıramaz iken, ödemelerini ve kiralarını ödeyemez iken bu sıkıntılarını gideremez iken ne yapacaklar. Birde esnafımıza düşük faizli, uzun vadeli kredi çıkarılabilmesi için önerge vermesini bekliyoruz. Bizim için sevindirici olacaktır. Esnafımızın çoğu kendi üyelerimizden konuşmak istiyorum. Neredeyse 500 üyemiz bankalar veya kredi kuruluşları tarafından kara listeye alındı, fişlendi. Sicil aflarının bir an evvel çıkartılarak esnafımızın rahatlatılmasını istemekteyiz. Bu konuları Milletvekilimizi bilgilendirirseniz seviniriz. Bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

MUHALEFET OLARAK NİĞDE’NİN GÖZÜ KULAĞI OLACAĞIZ

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; “Başkanım konuşmalarınızla bizim İlimizde devam eden ve edecek olan ziyaretlerimiz in bilgi, alış verişinin çok fayda sağlayacağını bir kez daha gördük. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisinin devlet kuran, Cumhuriyeti kuran parti olmasından bahsetmeniz bizleri gururlandırdı. Sağ olun var olun . Dertlerinizi dinledik. Bizlerde siz değerli yöneticilerimizin temsil ettiğiniz meslek mensuplarınızın olabilecek sıkıntı ve dertlerinizi kamuoyuna duyurabilmek, gerekirse TBMM de bizleri temsil eden İktidar ve Muhalefet Milletvekillerimize ileterek sorunlara çözüm bulabilmektir. Biz Ana Muhalefet partisi olarak tüm sorunlarınızla yakından ilgilenip sizlerin eli, kolu, gözü kulağı olacağız onun için varız. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımız, çözecek olanlarda bizim seçtiklerimiz. Bahsetmiş olduğunuz konularınızı sayın vekilimize aktarıp Meclis kürsüsünden dile getirmesini sağlayacağız, Bizlere zaman ayırdığınız ,bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim